Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
15/12, 09:12

Συνάντηση Προέδρου ΒΕΠ Γιώργου Παπαμανώλη Ντόζα με τον Υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη

Ναυτιλιακή εκπαίδευση, πράσινη ναυτιλία και ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος η ατζέντα της συνάντησης  του Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη συναντήθηκε την Παρασκευή 8/12/2023 ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας.
Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, συζητήθηκαν εκτενώς ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτιλιακής  εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την προσέλκυση των νέων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα αλλά και «η επόμενη μέρα» των νέων στην αγορά του ναυτιλιακού κλάδου.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, τις πράσινες επενδύσεις στον κλάδο της ναυτιλίας και την επίτευξη της «πράσινης» μετάβασης της Ελληνικής Ναυτιλίας, αλλά και θέματα ενδυνάμωσης και  άμεσης συνεισφοράς της Πολιτείας στα μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας.
Ο πρόεδρος ΒΕΠ έθεσε το θέμα άμεσης κατάργησης του ΦΠΑ στις νέες κατασκευές, τις πράσινες επενδύσεις στην ναυτιλία που χρήζουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και στο θέμα της αναβάθμισης της ναυτιλιακής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τη δράση του ΒΕΠ «Μάθε από τον βιοτέχνη» η οποία  βασίζεται, στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», συνδέοντας την μαθητική κοινότητα με την αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες επιχειρηματικότητας και εργασιακής ετοιμότητας, εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής και ενεργής συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  για την υλοποίηση της.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share