Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
25/05, 10:05

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχωρήθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου με την χορηγία του Ιδρύματος Ν.Δ.Πατέρας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείο Αθηνών τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, πρεσβευτές, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πατέρα, κλήρος και λαός.
Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ χαρακτήρισε την ημέρα σημαντική, διότι παραχώθηκε με την υποστήριξη και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου ο εν λόγω Ναός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μίλησε ακόμη, για την ιστορία του Ναού και έκανε αναφορά στους ευεργέτες του Ναού την Οικογένεια Νικολάου Πατέρα.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: “Η χαρά και η πνευματική ευφροσύνη ημών γίνεται ακόμη μεγαλυτέρα, καθότι η ημετέρα Μετριότης παραχωρεί επισήμως σήμερον, με την συγκατάθεση του Δημαρχείου Αθηναίων, τον ιερόν τούτον Ναόν εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια την εξυπηρέτησίν των λειτουργικών αυτού αναγκών. Ο εν λόγω Ναός αποτελεί ιστορικόν και αρχιτεκτονικόν καύχημα των Αθηνών και χαιρόμεθα διότι από του νυν θα αποτελή καύχημα και της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Ως εκ τούτου, η Αγία Εκκλησία αυτή, του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου είναι από της σ1ήμερον σύμβολον ενότητος, συναλληλίας, τιμής και αγάπης μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Αθηναίων και την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο και αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Ναού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και βράβευσε τον ευεργέτη κ. Νικόλα Πατέρα για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ανακαινίζοντας τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.
Μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας παρατέθηκε δεξίωση από το Ίδρυμα “Νικόλας Πατέρας” στους προσκεκλημένους.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share