Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
25/05, 09:05

Εικαστική προσέγγιση στο έργο του Ν. Καββαδία από τον ζωγράφο Πολύβιο Ταβουλάρη

Ξεκινώντας το δικό του ταξίδι στην τέχνη της ζωγραφικής ο βορειοευβοιώτης Πολύβιος Ταβουλάρης προσπάθησε με επιτυχία να αποτυπώσει το μεγαλειώδες ποιητικό έργο του Καββαδία στον καμβά του εργαστηρίου του.
Επηρεασμένος από την τεχνοτροπία του νεοκυβισμού και την βυζαντινή αγιογραφία ο Πολύβιος Ταβουλάρης πραγματοποίησε την 2η προσωπική του έκθεση ζωγραφικής 13 - 23 Μαΐου 2023 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά).
Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων: Οδυσσέας Ιωάννου, Κώστας Θωμαΐδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Απόστολος Ρίζος.
Επίσης το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση μεταξύ του επιμελητή της έκθεσης Βαγγέλη Παππά και του καλλιτέχνη Πολύβιου Ταβουλάρη, στο χώρο της έκθεσης με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.
Ο Βαγγέλης Παππάς, Επιμελητής Έκθεσης σχολίασε τα εξής: "...Είναι, πράγματι, λίγες οι λέξεις και ανήμπορες για να περιγράψουν την "μαγεία" των έργων του Πολύβιου Ταβουλάρη. 
Σίγουρα, όμως, είναι αρκετές για να προβλέψουν ότι ένα τέτοιο έργο σαν κι αυτό, αποτελεί την απαραίτητη μαγιά για να υπάρξει στο σύντομο μέλλον μια γνήσια ελληνική επανάσταση στον πολιτισμό.
Μια πρόταση βγαλμένη από τις ίδιες πηγές που άντλησε το θαύμα του και ο ίδιος."
Για πληροφορίες και επικοινωνία  με τον καλλιτέχνη:
facebook: Πολύβιος Ταβουλάρης
instagram: polivios_tavoularis
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κιν: 697 3998120
www.poliviostavoularis.com
και στο www.iett.gr

Στη φωτό ο συνεκδότης του ELNAVI Στέφανος Παπανδρέου με τον ζωγράφο Πολύβιο Ταβουλάρη

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share