Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023
31/08, 09:08

Adopt a Ship@PROJECT CONNECT Σαλπάρουμε για νέες περιπέτειες! Embarking on new voyages!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ψάχνουμε για καράβια! (Looking for vessels! Get aboard!) και Be a member and enroll your vessel(s) at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την σχολική χρονιά 2022-23 που έκλεισε ανακοινώθηκαν τα εξής θεαματικά αποτελέσματα από την τελική αξιολόγηση των 1450 ερωτηθέντων μαθητών/τριών Α’ βαθμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:
- 95% αναγνωρίζει πως ο κλάδος της ναυτιλίας είναι σημαντικός και βελτιώνει τη ζωή τους.
- 98% γνωρίζει πλέον πώς λειτουργεί ο κλάδος της ναυτιλίας έναντι του αρχικού ποσοστού 57% κατά την αντίστοιχη δήλωσή τους στην αρχική αξιολόγηση.
- 90% γνωρίζουν πώς και γιατί τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα επηρεάζονται από τον καιρό, ενώ δηλώνουν, επίσης, πως μέσα από το πρόγραμμα έμαθαν πώς είναι η ζωή μέσα στο πλοίο, κάτι που γνώριζε μόλις το 34% των συμμετεχόντων στην αρχή του προγράμματος.
- 84% δηλώνουν πως αντιλαμβάνονται το πώς η ναυτιλία συνδέει τόσο τις χώρες μεταξύ τους μέσω του διεθνούς εμπορίου, ενώ λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό (82%) όσων δηλώνουν πως η ναυτιλία συνδέει ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο. Και στις δύο περιπτώσεις, τα ποσοστά που καταγράφονται με την τελική αξιολόγηση είναι σημαντικά αυξημένα έναντι των αντίστοιχων 68% και 57% της αρχικής αξιολόγησης.
- 75% των συμμετεχουσών κοριτσιών δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για μία καριέρα στον τομέα της Ναυτιλίας, ο οποίος περιλαμβάνει πλείστα επαγγέλματα τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται αναφορικά με το κατά πόσο ενδιαφέρονται οι μαθητές/-τριες να μάθουν πώς μπορούν να αποκτήσουν καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αποδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος στο να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ναυτιλίας στο μυαλό και την καρδιά των μαθητών/-τριών, καθώς ενώ στην αρχική αξιολόγηση επί της 4βαθμης κλίμακας Likert που υιοθετήθηκε (όπου 1 σήμαινε «Διαφωνώ Απόλυτα» και 4 «Συμφωνώ Απόλυτα») οι απαντήσεις των συμμετεχόντων τοποθετούνταν στις 2,3 μονάδες, πλησιάζοντας προς τη λήξη του προγράμματος οι απαντήσεις τους μετατοπίστηκαν προς τον μέσο όρο των 3,5 μονάδων.
Το πρόγραμμα “Adopt a Ship” (Υιοθεσία Πλοίου) θα υλοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά. Οι μαθητές και οι δασκάλες περιμένουν με ανυπομονησία να σαλπάρουν για νέα ταξίδια και γνωρίσουν τον νέο φίλο-καπετάνιο.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share