Κυριακή, Μάρτιος 03, 2024
05/01, 10:01

Ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στη Χίο από τον Όμιλο Τσάκου

Την Ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στην γενέτειρά του Χίο, ανήγγειλε ο καπεταν Παναγιώτης Τσάκος, μιλώντας σε στελέχη του Ομίλου, κατά την διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης των Ελλήνων  Αξιωματικών του Ομίλου εταιρειών Τσάκου, παρουσία και -μέσω διαδικτύου-του CEO της Tsakos Energy Navigation Νίκου Τσάκου.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους περισσότεροι των 150 αξιωματικοί του στόλου,  γέφυρας και μηχανής, άνδρες και γυναίκες όλων των βαθμίδων καθώς και πλείστων στελεχών από τα γραφεία.
Με ιδιαίτερη χαρά έγιναν δεκτοί  επίσης, απόμαχοι  καπετάνιοι και Α’ Μηχανικοί, με σημαντική προϋπηρεσία στα καράβια του στόλου  και στα γραφεία του Ομίλου,  οι οποίοι υπήρξαν μέντορες για τις νεότερες γενιές αξιωματικών και διευθυντικών στελεχών. Ιδιαίτερη «νότα», η συμμετοχή των  δοκίμων  και αποφοίτων  του Πρότυπου Ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» (TEENS).
Την  διάσκεψη  ευλόγησε ο Πατήρ Θωμάς Χρυσικός Πρωτοπρεσβύτερος  του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης, σε πνεύμα κατάνυξης όλων των παρευρισκόμενων τιμώντας την μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών μας.
Ειδικό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε εις μνήμην της Ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στο έργο της ως «η γιατρός των ναυτικών».
Ανακοινώθηκε επίσης, ότι το νεότευκτο, υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο του Ομίλου, φέρει το όνομα «WORLD SEA FARER MD».
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η διάσκεψη  συνδέθηκε με τρία πλοία του Ομίλου για να ανταλλαγή ευχών  με τους καπετάνιους και τα πληρώματα τους.
Την διάσκεψη τίμησε επίσης, ως ειδικός ομιλητής η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδεικνύοντας μέσα από την ομιλία της ό,τι, ιστορικά, γλώσσα και ναυτοσύνη έχουν διαχρονικά σμιλεύσει τα χαρακτηριστικά του λαού μας.
Η διάσκεψη αποτέλεσε μια  μοναδική ευκαιρία μετά από αρκετό καιρό με όλες τις παγκόσμιες κρίσεις , να ανταμώσουμε ξανά από κοντά, και να μοιραστούμε τα νέα και τα σχέδια για το μέλλον που κύριο στόχο έχει τη συνεχή ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος  και την ευημερία των οικογενειών, των στελεχών και της πατρίδας μας εν γένει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διάσκεψης, διευθυντές και στελέχη από κάθε τμήμα των εταιρειών πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και εισηγήσεις επί θεμάτων αρμοδιότητας τους (technical, operation, quality, safety&security, crew&training, energy efficiency digitalization, decarbonisation, chartering, claims, inspections κτλ) δημιουργώντας έναν ζωντανό διάλογο με τους ναυτικούς.
Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκαν οι άριστες επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς όπως τεκμηριώνονται από τις επιθεωρήσεις διεθνών οργανισμών, νηογνωμόνων  τις  βραβεύσεις του Ομίλου και κυρίως από την αναγνώριση από τους πελάτες – ναυλωτές και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των νεοναυπηγουμένων πλοίων που θα ενισχύσουν τον στόλο, με ειδική αναφορά στα τέσσερα νεότευκτα δεξαμενόπλοια διπλού καυσίμου με LNG (DualFuel), που φέρουν όλα την Ελληνική σημαία.
Κοινή διαπίστωση όλων και επανεπιβεβαίωση αποτέλεσε το γεγονός πως όλα τα στελέχη σε στεριά και θάλασσα αποτελούν μία οικογένεια, μια συμπαγής ομάδα με ανοιχτή, διαφανή και ειλικρινή επικοινωνία που ασπάζεται ένα κοινό κώδικα λειτουργίας και αξιών, για να διατηρηθεί και να μεγαλώσει ότι έχει δημιουργηθεί από όλους τους προηγούμενους στον Όμιλο Εταιρειών Τσάκος τα τελευταία 53 χρόνια, βάση του οράματος του Ιδρυτή.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευτυχής που η εταιρεία μας βασίζεται σε ανθρώπους σαν κι εσάς με άριστες ικανότητες, αξίες και αρχές και άψογο επαγγελματισμό που είναι σε θέση να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα. Είμαι περήφανος για εσάς, για τον καθένα και καθεμία από εσάς, είμαι περήφανος που είμαι ακόμα ένας από εσάς.» ανέφερε, σε κλίμα συγκίνησης, ο καπεταν Παναγιώτης.
Μοιράστηκε επίσης για ακόμη μία φορά την αγωνία του για τον αφελληνισμό της ελληνικής  ναυτιλίας και της ελλιπούς προσέλκυσης νέων Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα.
«Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε και να σέβονται τη θάλασσα και να νιώθουν περήφανα για τον Έλληνα ναυτικό» τόνισε και παρότρυνε ενθέρμως όλους και όλες να γίνουν μέντορες για τους νέους αξιωματικούς και δοκίμους, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές της ναυτικής μας παράδοσης και ναυτοσύνης  για την διατήρηση της ελληνικής πρωτιάς παγκοσμίως, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων την ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στη Χίο όπου μαζί με το Πρότυπο ΕΠΑΛ TEENS, θα παρέχουν τη ναυτική εκπαίδευση που αναλογεί στο τόπο μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά στα μέλη, ναυτικούς και στεριανούς, των εταιρειών Τσάκου που αποτελούν την διάδοχη κατάσταση και μετάβαση από τη μία γενιά στην επόμενη, συνεχίζοντας το όραμα και την αποστολή του Ομίλου στην διάρκεια του χρόνου.
Είμαστε η πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, αλλά ως ναυτική οικογένεια είμεθα η πιο καλή μερίς της παγκόσμιας ναυτιλίας στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα την πατρίδα μας. Ιδιαίτερα, ας μου επιτραπεί, χάρη σε σας και στην εταιρεία μας.» ανέφερε ο καπετάνιος, χαιρετώντας τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share