Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
18/05, 10:05

Η καθέλκυση του επιβατηγού “Olympios Ermis” σηματοδοτεί την αναβίωση των ναυπηγήσεων στο Πέραμα

Με εφόδια την συνεργασία και την αφοσίωση στο τελικό στόχο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η καθέλκυση του επιβατηγού πλοίου “Olympios Ermis” στο Ναυπηγείο Ψαρού στο Πέραμα.
Όπως είπε ο κατασκευαστής του πλοίου Ηλίας Αθανασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Arco που αναλαμβάνει ναυπηγήσεις και επισκευές πλοίων, “παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από την ενεργειακή κρίση, το πλοίο κατασκευάστηκε στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια με την συνεργασία και την αφοσίωση των εργαζομένων και των πλοιοκτητών”.
Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δούλεψαν με μεράκι και ψυχή για να φέρουν εις πέρας ένα έργο που σηματοδοτεί την ανάπτυξη του ναυπηγικού τομέα στον Πειραιά.
Το πλοίο έχει μήκος 45μ και θα συνδέει την Κω με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος της Κω κ. Θεόδωρος Νικηταράς τόνισε ότι πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγκατικότητα και ενισχύει την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 επισκέπτες τον χρόνο.
Ανάδοχοι του πλοίου οι οικογένειες Παπανικολάου & Τηλιακού και τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Χριστιανούπολης Προκόπιος που ανήκει στην Μητρόπολη Νικαίας. Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Περάματος,  πολλοί υποψήφιοι βουλευτές και πρόεδροι ναυτιλιακών και ναυπηγοεπισκευατικών σωματείων.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share