Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
18/05, 10:05

Ομιλία δύο επιφανών νομικών Παναγιώτη Πικραμένου & Ευάγγελου Βενιζέλου στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Ένα χρόνο συμπληρώνει η νέα διοίκηση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και με αυτή την ευκαιρία λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές κάλεσε δύο εξαίρετους νομικούς, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Υποδεχόμενος τους δύο επιφανείς νομικούς ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος αναφέρθηκε στην πολυησχιδή νομική και πολιτική δραστηριότητα τους λέγοντας ότι σήμερα θα γίνουμε πιο σοφοί από τις ομιλίες των δύο σπουδαίων προσκεκλημένων. 
Ο κ. Πικραμένος αναφέρθηκε στην περιπέτεια με την υπόθεση Novartis που πυροδότησε την συμμετοχή του το 2019 στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να αποκαταστήσει την φήμη του και την αξιοπρέπεια του.
Ο κ. Πικραμένος τόνισε ότι η Ελλάς εισήλθε στην Ευρώπη με δύο βασικούς πυλώνες τη ναυτιλία και τον τουρισμό και ευχαρίστησε το ναυτιλιακό κλάδο για την συνεισφορά του στην Εθνική Οικονομία.
Για τις εκλογές υποστήριξε ότι η συνέχιση της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι ένα μήνυμα αξιοπιστίας ως προς τις διεθνείς οικονομικές αγορές και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η ελληνική εμπορική ναυτιλία, το Ολυμπιακό κίνημα, η χριστιανοσύνη, ο φιλελληνισμός και το δυτικό υπόδειγμα ζωής αποτελούν τις αξιολογικές βάσεις πάνω στις οποίες αναπτύχθηκε η Ελλάδα.
Καθώς  βαδίζουμε προς τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου παρεμβάλονται οι εκλογές της Τουρκίας και έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί. Τον Νοέμβριο του 2024 πάντως θα ξέρουμε αν η Δύση έχει υπόσταση μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε να αναφέρει ότι η Ευρώπη τιμωρώντας την Ελλάδα με τα μνημόνια προσπάθησε να περιορίσει την πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής Ναυτιλίας στην παγκόσμια αγορά και το ειδικό καθεστώς φορολόγησης.
Η κυβέρνηση του 2012-2014 όμως υπερασπίστηκε το καθεστώς λειτουργίας της ναυτιλίας.
Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων, παρέστησαν ανώτατοι εκπρόσωποι και Πρόεδροι σημαντικών φορέων όπως ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Δρ. Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων κ. Γρηγόρης Τιμαγένης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζικών κύριος Γιώργος Ξηραδάκης, ο Πρόεδρος του ICC Hellas κύριος Νίκος Βερνίκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ Δρ. Νικόλαος Λιάπης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής ένωσης Ναυτικού Δικαίου κύριος Νίκος Γερασίμου, και ο κύριος Νικόλαος Φράγκος, Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Ινστιτούτου “Instituto Ellenico di Cultura”.
Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :
Η AGWE ENERGY MARINE RISK & VETTING που εκπροσωπείται από την κυρία Ειρήνη-Αναστασία Μπαχτή , η EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LIMITED της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος, τον κύριο Νίκο Γερασίμου Δικηγόρο του Πειραιά, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, Νομικό Σύμβουλο του Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ και της HELMEPA, της ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων και ιδρυτικός εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας “TIMAGENIS LAW FIRM” κύριο Γρηγόρη Τιμαγένη και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής της TSAKOS GROUP.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share