Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
26/01, 09:01

Η Hemexpo ενισχύει την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία

Με αφορμή την κοπή της πίτας της HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters) που έλαβε χώρα στο Piraeus Marine Club η πρόεδρος κα Ελένη Πολυχρονοπούλου αναφέρθηκε στην μελέτη του ΙΟΒΕ για την συνεισφορά του οργανισμού στην ελληνική οικονομία.
Είπε ότι η συνεισφορά υπολογίζεται στα €1.3δις και ο τζίρος των επιχειρήσεων της HEMEXPO κυμαίνεται στα €300εκατ που σημαίνει 0,18% του ΑΕΠ.
Οι επιχειρήσεις του ναυτιλιακού εξοπλισμού απασχολούν 19.697 εργαζομένους παρά την πανδημία.
Η HEMEXPO έχει υπογράψει επίσης με τα ναυπηγεία DAMEN μνημόνιο συνεργασίας και σε συνεργασία με την Waterbone έχει αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την θαλάσσια οικονομία.
Επίσης συμμετείχε στα Ποσειδώνια 2022 και έχει υπογράψει MOU με τον Σύλλογο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού.
Με τον DNV έχει διοργανώσει workshop για τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και στόχος είναι να καθιερωθεί ως προμηθευτής εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας παγκοσμίως.
Επίσης συμμετέχει στις εκθέσεις Sea Asia, Seatrade και έχει πραγματοποιήσει αποστολές στη Γαλλία στον κατασκευαστικό όμιλο Naval, Ισπανία και Κροατία και θα συμμετέχει στο επικείμενο ταξίδι στην Ιαπωνία με τον Πρωθυπουργό.
Συνεχίζεται η συνεργασία με την εταιρεία δημόσιων σχέσεων JLA και σκοπεύει να δημιουργήσει συνεργατικά προϊόντα για τα οποία απαιτούνται επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων.
Στόχος είναι και η διοργάνωση 8μηνων σεμιναρίων στο πλαίσιο Ακαδημίας Απόκτησης Δεξιοτήτων.
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο γνωστός πλοιοκτήτης και υποστηρικτής της HEMEXPO Συμεών Παληός ο οποίος τόνισε ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι συναρπαστικές και χρειάζεται οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν συνεχώς ενημερωμένα προϊόντα σύμφωνα με τις νέες τάσεις.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας με μεγάλη συμμετοχή των μελών.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share