Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023
03/11, 10:11

Η Έλπη Πετράκη διαδέχεται τη Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου ως νέα πρόεδρος της WISTA International

Η ελληνική ναυτιλιακή υπεροχή στις γυναίκες συνεχίζεται ακάθεκτα με την εκλογή της Έλπη Πετράκη ως νέας προέδρου της WISTA International (Women's International Shipping and Trading Association) στις 26 Οκτωβρίου, στη Γενεύη της Ελβετίας.
Υποψήφιες για τη θέση του Προέδρου ήταν η Ελπή Πετράκη, WISTA Hellas, και η Αλεξάνδρα Αναγνώστης-Irons, WISTA ΗΠΑ.
Το WISTA International αποτελείται από 56 Εθνικούς Συνδέσμους WISTA (NWA) και ο καθένας εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο ή έναν εκπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση και ψηφίζει για την επιλογή της χώρας του για τον Πρόεδρο.
Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της WISTA International, Έλπη Πετράκη είναι Υπεύθυνη Operations, Chartering & Business Development στην εταιρεία ENEA Management.
Σχολιάζοντας την εκλογή της είπε τα εξής: "Είναι πραγματικά τιμή μου που εκλέχτηκα Πρόεδρος της WISTA International. Η ισότητα στη ναυτιλία δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο όπως σήμερα και ενώ έχουν επιτευχθεί πολλά τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Η WISTA International έχει μια ισχυρή φωνή που πρέπει να ακουστεί, συνεχίζοντας να ευαισθητοποιεί για την απίστευτη συμβολή των γυναικών στον κλάδο.
Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την WISTA NWA και άλλους διεθνείς φορείς για να αντιμετωπίσουμε πώς ο οργανισμός μας μπορεί να υποστηρίξει εξελισσόμενους στόχους - όπως η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, η ψηφιοποίηση και η προσέλκυση νέων ταλέντων - και να παρέχει ίσες και ισότιμες ευκαιρίες για όλους».
Η πρώην Πρόεδρος της WISTA International, Δέσποινα Θεοδοσίου, με πενταετή θητεία και δύο συνεχόμενες θητείες μεταξύ 2017-2022, χειροκροτήθηκε στη συνεδρίαση της Ετ.Γ.Σ. Μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου, απευθύνθηκε στα μέλη της WISTA και μίλησε για μερικά από τα highlights κατά τη διάρκεια της προεδρίας της.
"Μετά από πέντε χρόνια, ήρθε η ώρα να κρεμάσω το καπέλο μου ως Πρόεδρος της WISTA International. Αρχικά, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στα άλλα μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής της WISTA, που έχουν προσφέρει τεράστια το ποσό της υποστήριξης όλα αυτά τα χρόνια Δεύτερον, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στους Προέδρους των 56 Εθνικών Ενώσεων WISTA που μου εμπιστεύτηκαν να συνεχίσω να εκπληρώνω την αποστολή της WISTA. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σας.
Η WISTA δεσμεύεται να δημιουργήσει αλλαγές. Ανατρέχοντας στο έργο που επιτύχαμε στο πλαίσιο της WISTA International, έχουμε κάνει κάθε ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε αυτήν την αλλαγή και να θέσουμε τους όρους ανταγωνισμού για όλους. Ως Πρόεδρος, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με πολλούς οργανισμούς για να βοηθήσω στον εντοπισμό λύσεων και να προωθήσω τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η διαφορετικότητα, συμπεριλαμβανομένων των Διεθνών Ναυτιλιακών Οργανισμών, APEC SEN, Maritime SheEO και Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.
Η WISTA ήταν ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους της Πλατφόρμας Αλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το 2018 εξασφαλίσαμε Συμβουλευτική Κατάσταση με τον ΙΜΟ. Αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή για τη WISTA International, επιτρέποντάς μας να συμβάλουμε επίσημα σε συζητήσεις σχετικά με την αύξηση της ικανότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, παρουσιάζοντας την απίστευτη δουλειά που κάνουν οι γυναίκες και παρέχοντας την ευκαιρία να συζητήσουμε τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την ενδυνάμωση των γυναικών με τις αρμόδιες διοικήσεις για τη διαμόρφωση παγκόσμιων ναυτιλιακών κανονισμών.
Η WISTA συνεργάζεται στενά με τον ΙΜΟ για την προώθηση μεγαλύτερης ισότητας και ενσωμάτωσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία οδήγησε τους δύο οργανισμούς να συνεργάζονται σε διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης Έρευνας Γυναικών στη Ναυτιλία. Επιπλέον, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ιδιότητα μέλους WISTA συνέχισε να αυξάνεται. Ο αριθμός των NWA έχει αυξηθεί από 39 σε 56, με νέα εκπροσώπηση να έχει δημιουργηθεί σε μέρη του κόσμου που είναι πιο δύσκολα για τις γυναίκες. Αυτό οφείλεται στον απίστευτο όγκο εργασίας και ενέργειας που έχουν καταβάλει οι NWA σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του κλάδου, να στηρίζουν άλλους στον τομέα και να είναι υπέρμαχοι της αλλαγής. Θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια του Covid. Η WISTA και η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πιο διαφοροποιημένου και βιώσιμου ναυτιλιακού τομέα θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό επίκεντρο για μένα να προχωράω, αλλά προς το παρόν, ήρθε η ώρα να δώσω τη σκυτάλη στην επόμενη Πρόεδρο της WISTA International Ελπή Πετράκη και της εύχομαι κάθε επιτυχία στην Προεδρία της».
Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε επίσης τη νέα Γραμματέα της WISTA International στην Ετ.Γ.Σ. Υποψήφιοι για τη θέση αυτή ήταν η Yasmina Rauber από την WISTA Ελβετίας και η Jemilat Mahamah από τη WISTA Γκάνα, που εξελέγη.
Για τη θέση του ExCo Member, υπήρχαν τρεις υποψηφιότητες: η Dafne Anghelidis που εκπροσωπούσε τη WISTA Argentina, η Raimah Chowdhury (WISTA Bangladesh) και η Ify Akerele, WISTA Νιγηρία. Η Dafne Anghelides και η Raimah Chowdhury εξελέγησαν ως μέλη της WISTA International ExCo.
Λεζάντα: Ελπή Πετράκη, η νέα πρόεδρος της WISTA International
Λεζάντα: Δέσποινα Θεοδοσίου, η πρώην πρόεδρος της WISTA International

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share