Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
20/10, 10:10

Η ΤΕΝ στοχεύει σε ένα μοντέλο ανάπτυξης ανθεκτικό στις κρίσεις

Ακολουθώντας μια προληπτική περιβαλλοντική πολιτική και ένα μοντέλο ανάπτυξης ανθεκτικό στην κρίση, η ΤΕΝ η 1η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2003 υποστηρίζει την καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα.
Στο πρόσφατο Strategy Meeting της ΤΕΝ που διεξήχθη στο Grand Resort Lagonissi στην Αθήνα, ο ιδρυτής και CEO της ΤΕΝ Δρ. Νικόλαος Π. Τσάκος σημείωσε ότι η εταιρεία έχει καταφέρει εδώ και 30 χρόνια να καταγράφει αξιοθαύμαστα οικονομικά αποτελέσματα όπως CAGR (Υπολογισμός Ποσοστού Ανάπτυξης)  15% τον χρόνο παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε με επιτυχία τις δυσκολίες της κρίσης στην Άπω Ανατολή το 1996-98, την 9/11, την χρηματοπιστωτική κρίση του 2009-2011, πιο πρόσφατα την πανδημία του Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η συνάντηση περιελάμβανε ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες του διπλωματικού, οικονομικού και ναυτιλιακού τομέα όπως ο Daniel Speckhard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Corus International που παρουσίασε τις παγκόσμιες πολιτικές και προοπτικές ασφάλειας και η Maria Vassalos, αναλύτρια της Goldman Sachs που παρουσίασε τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων των διαρθρωτικών κυκλικών πανικού και γεωπολιτικοί οδηγών».
Η Φωτεινή Κανελλοπούλου αναλύτρια από την Clarksons παρουσίασε τις προοπτικές της αγοράς δεξαμενόπλοιων και ο Bjarne Schieldrop Commodities Analyst από τον Όμιλο SEB παρουσίασε μια ενημέρωση για την αγορά πετρελαίου.
Ο Δρ. Τσάκος υπογράμμισε ότι η TEN έχει τον πιο διαφοροποιημένο στόλο που  αποτελείται από 72 πλοία διπλών τοιχωμάτων με τέσσερα πετρελαιοφόρα διπλού καυσίμου που θα κινούνται με LNG με χωρητικότητα (dwt) 120.000 μετρικών τόνων το καθένα υπό κατασκευή, σε μια σειρά υβριδικών περιβαλλοντικά φιλικά πλοία, για να αντικαταστήσει τα συμβατικά της δεξαμενόπλοια.
Παρατήρησε επίσης ότι η εταιρεία έχει καταγράψει κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και διένειμε 500 εκατομμύρια δολάρια σε συνεχομενα μερίσματα με απόδοση 5,25% ετησίως στους μετόχους της.
Η TEN συμπεριλήφθηκε επίσης στην πρόσφατη έκδοση του περιοδικού TIME ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια παγκοσμίως στον τομέα της ναυτιλίας.
Όπως λέει το περιοδικό: Η TEN όχι μόνο έχει θέσει ένα σημείο αναφοράς για τις χρηματοοικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις εντός του κλάδου, αλλά έχει επίσης τελειοποιήσει την τέχνη αυτού που περιγράφει ως «ανθεκτική στην κρίση μοντέλο ανάπτυξης».
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η TEN βραβεύτηκε από τη μεγάλη πετρελαϊκή Equinor ως η καλύτερη πλοιοκτήτρια εταιρεία που εξυπηρετεί τον όμιλο.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Τσάκος «Χάρη σε μια εκτεταμένη στρατηγική νέοκατασκευών, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η TEN έχει δημιουργήσει έναν στόλο εξατομικευμένων σκαφών για την πελατειακή της βάση.
Μετά την επιτυχία του σχεδιασμού Double-Double την περίοδο 1998-2006, το νέο στάδιο της τεχνολογικής εξέλιξης απαιτεί τη δραστική μείωση των εκπομπών CO2. Με την παραγγελία 4 νέων πλοίων που θα παραδοθούν το 2023, η ΤΕΝ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών».

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share