Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
20/10, 10:10

Η Marlink ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με την εξαγορά της Hellenic Radio Services

H smart network solutions εταιρεία της Marlink ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Hellenic Radio Services (HRS).
Μετά από χρόνια επιτυχημένης οργανικής ανάπτυξης μέσω της θυγατρικής Marlink CG με έδρα τον Πειραιά, αυτή η εξαγορά ενισχύει σημαντικά τη θέση και το αποτύπωμα της Marlink στη στρατηγική ελληνική αγορά και δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να επεκτείνει περαιτέρω τις υπηρεσίες και τις υποστηρικτικές της δραστηριότητες για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών.
Μέσω αυτής της συναλλαγής η Marlink αξιοποιεί τα μέσα δορυφορικής επικοινωνίας, το έμπειρο προσωπικό και τη δομή υποστήριξης πελατών της HRS, αυξάνοντας ουσιαστικά την εγκατεστημένη βάση της στην ελληνική αγορά με περισσότερα από 750 πλοία εξοπλισμένα με satcom. Η επιχείρηση δορυφορικών επικοινωνιών της HRS θα συνδυαστεί με τη Marlink CG, δημιουργώντας μια ακόμη ισχυρότερη τοπική εταιρεία και ηγετική δύναμη στην ελληνική και την κυπριακή αγορά.
Για περισσότερα από 30 χρόνια, η HRS παρέχει στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες λύσεις θαλάσσιας επικοινωνίας, εγκαθιδρύοντας ισχυρή φήμη για την ποιότητα των υπηρεσιών και την υποστήριξη πελατών. Ευθυγραμμισμένη με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Marlink, η HRS ακολούθησε μια τεχνολογικά ανταγωνιστική προσέγγιση, παρέχοντας στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα λύσεων και εξοπλισμού δορυφορικής συνδεσιμότητας από όλους τους μεγάλους προμηθευτές.
Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο στοιχείο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό έθνος με βάση την χωρητικότητα, ενώ οι πλοιοκτήτες της χώρας συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα και ενεργειακά αποδοτικά πλοία. Οι ψηφιακές λύσεις, όπως αυτές που παρέχει η Marlink, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης διαχείρισης πληροφορικής και δικτύου, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της συλλογής δεδομένων απόδοσης, της απομακρυσμένης υποστήριξης και της συντήρησης θεωρούνται σήμερα βασικά στοιχεία για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
«Η Hellenic Radio Services έχει μια μακρά κληρονομιά που έχει χτιστεί εδώ και δεκαετίες στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων πλοιοκτητών με συνδεσιμότητα που τους διατηρεί ανταγωνιστικούς», δήλωσε ο Ιωακείμ Τσάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Radio Services. «Είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από αυτή τη μετάβαση και θα λαβουν βελτιωμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες από το χαρτοφυλάκιο της Marlink».
 «Η Marlink θα παρεχει στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και τους τελικούς χρήστες της Hellenic Radio Services στις καλύτερες smart network solutions στην κατηγορία μας που εξυπηρετούν ήδη τόσους πολλούς πλοιοκτήτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Erik Ceuppens, Διευθύνων Σύμβουλος της Marlink Group. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια ομαλή μετάβαση στους πελάτες της HRS με υπηρεσίες και υποστήριξη υψηλής ποιότητας, καθώς και έναν μελλοντικό οδικό χάρτη συνδεσιμότητας και ψηφιακών λύσεων που υποστηρίζει τα σχέδιά τους για ψηφιοποίηση».

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share