Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
08/02, 10:02

Salamis Shipyards και Naval Group καινοτομούν στην κατασκευή των φρεγατών Belharra

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γαλλικού αμυντικού κολοσσού Naval Group και Salamis Shipyards παραδόθηκαν πέντε τμήματα μπλοκ της φρεγάτας FDI ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ τύπου Belharra και έπεται η κατασκευή περισσότερων blocks στο πλαίσιο της κατασκευής των τεσσάρων φρεγατών.
Τα τμήματα της φρεγάτας φορτώθηκαν σε ειδικό πλοίο και θα ταξιδέψουν στην Γαλλία στην πόλη Lorient όπου θα γίνει η συναρμολόγηση της φρεγάτας FDI ΦΟΡΜΙΩΝ.
Τα συγκεκριμένα τμήματα έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετηθούν στο κύτος, την υπέρ κατασκευή και την πρυμναία πλευρά του πλοίου όπου θα εγκατασταθεί το πυροβόλο των 76 mm που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες για τον συνεχή έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
Οι Φρεγάτες Άμυνας και Επέμβασης (Γαλλικά: FDI - Frégate de Défense et d'Intervention), είναι ένα γαλλικό στρατιωτικό πρόγραμμα σχεδιασμού και δημιουργίας μιας κατηγορίας φρεγατών που θα χρησιμοποιηθούν από το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό. Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε πλοία για τη Γαλλία και τρία συν ένα για την Ελλάδα αλλά με διαφορετικό εξοπλισμό για τα πλοία που παράγγειλε η Ελλάδα, τα οποία προβλέπεται να τεθούν σε υπηρεσία από το 2023 και μετά για τη Γαλλία και από το 2026 για την Ελλάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σαλαμίνας Γιώργος Κόρος στην ομιλία του εξέφρασε την υπερηφάνεια του που ανοίγει μια νέα εποχή στην αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας. Τόνισε οτι τα ναυπηγεία επιλέχθηκαν από το Naval Group με αξιοκρατία και η συνεργασία αποτελεί μια ευκαρία να αποκομίσουν ναυπηγική τεχνογνωσία και να εμπλουτίσουν τη ναυπηγική μας παράδοση με την ποιοτική κατασκευή των τμημάτων των φρεγατών.
Έχει δωθεί ύψιστη επιμέλεια και προσοχή στην κατασκευή ειδικού κράματος ελασμάτων.
Τα ναυπηγεία Σαλαμίνας αποτελούν μια σύγχρονη μονάδα παράδειγμα προς μίμηση που αποδέχεται τις τεχνικές προκλήσεις παραδίδοντας τα έργα που αναλαμβάνει εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.
Ο γενικός γραμματέας υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Α. Οικονόμου χαρακτήρισε την κατασκευή αυτού του εξειδικευμένου πλοίου ναυπηγικό άθλο και δήλωσε την προσήλωση του υπουργείου για συνεργασίες με ελληνικες εταιριες στα νέα αμυντικά προγράμματα.
Χαιρετισμούς απεύθυναν η πρέσβειρα της Γαλλίας Laurence Auer, ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ αντιναύαρχος Πολ. Κουλούρης., αντιπρόεδρος Naval Group Stephan Fremont και ο προεδρος των Συνδέσμου Ελλήνων κατασκευαστών αμυντικού υλικού.
Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της φρεγατας τελεί υπό την επίβλεψη του Νηογνώμονα Bureau Veritas τον οποίο στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Γιώργος Ανδρεάδης και τόνισε ότι η συνεργασία με το Naval Group είναι σημαντική και συντελεί στην αναβάθμιση της αμυντικής ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share