Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
08/02, 10:02

Piraeus Car Terminal: Επέκταση κατά 5.100 οχήματα

Υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων και αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού του Πειραιά η ΟΛΠ Α.Ε. ολοκλήρωσε την επέκταση του car terminal κατ 5.100 οχήματα συνολικής έκτασης 40.000 τ.μ.
Η επενδυση αποτελεί μια απόδειξη της δέσμευσης για ένα δυναμικό και βιώσιμο μέλλον του λιμανιού και εξασφαλίζει μια νέα προοπτική για προσέλκυση πλοιων διακίνησης αυτοκινήτων και την προώθηση των εμπορικών δραστηριοτήτων στην Μεσόγειο θάλασσα.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang δήλωσε: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού οράματος της COSCO SHIPPING για το Λιμάνι του Πειραιά. Η Επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαιρετική συνεργασία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού ώστε να αναδείξουμε το Λιμάνι του Πειραιά ως ένα από το κορυφαία στον κόσμο και να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το θετικό μας αποτύπωμα στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Ο υπουργός ναυτιλιας Χρηστος Στυλιανίδης στην ομιλία του τόνισε ότι ενισχύεται με αυτή την επένδυση η πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στην ναυτιλία και η διαμόρφωση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ο υπουργός εθνικής οικονομίας Χατζηδακης επεσήμανε στην ομιλία του ότι όπως συνέβη με το λιμανι του Πειραιά και Θες/νίκης με την παραχώρηση λιμενικών υποδομών η ίδια πολιτική θα εφαρμοσθεί και με τα λιμάνια της Καβάλας Ηγουμενίτσας Βόλου και Ηρακλείου για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
Η επένδυση της Cosco του Πειραιά έχει αποδειχθεί επωφελής για την ανάπτυξη της χώρας μας και το συμφέρον των εργαζομενων και ως εκ τούτου η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους επενδυτές.
Ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε την πολιτική της κυβέρνησης στην αναβάθμιση των υποδομών της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων του ΟΛΠ μια από τις οποίες ειναι η επέκταση του car terminal για επιπλεον 5.100 αυτοκινήτων που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικοτητα για διακίνηση διαμετοκομιση και αποθήκευση οχημάτων.
Στοχος η τόνωση της οικονομικης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng, ο οποίος δήλωσε: «Το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφοράς κινεζικών οχημάτων που εξάγονται στην Ευρώπη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2023, η κινεζική μάρκα οχημάτων «MG Motor» και η κινεζική μάρκα έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής τεχνολογίας «Seres» εισήλθαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Η είσοδος των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη και την Ελλάδα όχι μόνο προωθεί τον πράσινο μετασχηματισμό των μεταφορών σε Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά προάγει αποτελεσματικά την ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης roll-on/roll-off στο λιμάνι του Πειραιά».
Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλέξιο, παρουσία και άλλων σημαντικών κυβερνητικών και θεσμικών εκπροσώπων.

Σχετικά με την ΟΛΠ Α.Ε.: Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου. Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης, σε όλο το φάσμα των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2023.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share