Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
01/02, 08:02

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης επισφραγίστηκε η είσοδος της Okeanis Eco Tankers Corp στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Tο καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street στη Νέα Υόρκη χτύπησε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Η εταιρεία Okeanis Eco Tankers εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο εμφανίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων και το νεότερο στόλο.
Πρόκειται για παράλληλη διαπραγμάτευση, καθώς οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες και στο χρηματιστήριο του Όσλο, ήδη από το 2018. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 14 δεξαμενόπλοια και ειδικότερα έξι σύγχρονα δεξαμενόπλοια Suezmax και οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια VLCC.
H εταιρεία, διαθέτει τον πιο σύγχρονο στόλο με πολύ χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Ξεχωρίζει στην προσπάθεια της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την πράσινη μετάβαση καθώς εστιάζει σε πλοία του μέλλοντος που ναυπηγούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ECO και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια.
Τα πλοία της είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων και έχουν κατασκευαστεί ώστε να συμμορφώνονται με συστήματα καθαρισμού του έρματος.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share