Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
07/12, 06:12

Επανεκλογή Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Για την εκλογή της Κύπρου και την επίτευξη αυτής της πολύ σημαντικής, για την Κυπριακή Ναυτιλία, επανεκλογής της ως μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τα επόμενα δυο χρόνια, κατά τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συγχαίρει την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση και συγκεκριμένα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.
Η Κύπρος είναι Μέλος του ΙΜΟ από το 1978 και μέλος του Συμβουλίου του από το 1987 και η επανεκλογή της έκτοτε είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που αντανακλά τη συνεχή εμπιστοσύνη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας προς στην Κύπρο και την αναγνώριση της χώρας μας ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο διεθνούς κλάσης.
Ταυτόχρονα, η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, που είναι το αρμόδιο σώμα για τον καθορισμό της παγκόσμιας ναυτιλιακής πολιτικής και νομοθεσίας, θεωρείται πολύ σημαντική για το λόγο ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει ενεργά στην χάραξη πολιτικής για τη Διεθνή Ναυτιλία, προς αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και την διασφάλιση μιας εναρμονισμένης προσέγγισης στους ναυτιλιακούς κανονισμούς ενώ παράλληλα προωθεί τα συμφέροντα της Κυπριακής Ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο.
Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, είπε: «Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο μας η επανεκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, η οποία αποδεικνύει την ισχυρή θέση της χώρας μας, στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την ομαδική δουλειά και την αγαστή συνεργασία στην προώθηση της υποψηφιότητας μας.»

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share