Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023
14/09, 10:09

Παραγγελία δύο πρώτων στον κόσμο νέας γενιάς 88.000 cbm μεταφοράς αμμωνίας φιλικά προς το περιβάλλον από την Capital Gas Ship Management

Η Capital Gas Ship Management Corp. προχώρησε στην παραγγελία για τα δύο πρώτα στον κόσμο 88.000 CBM (㎥) πολύ μεγάλα πλοία αμμωνίας (VLAC) με τα ναυπηγεία (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE). Τα καινοτόμα πλοία θα κατασκευαστούν στο Hyundai Heavy Industries στο Ulsan και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027.
Αυτά τα υπερσύγχρονα πλοία διακρίνονται από τα συμβατικά πολύ μεγάλα πλοία αερίου καθώς είναι σχεδιασμένα με σημαντικά αυξημένη ικανότητα φόρτωσης αμμωνίας στις δεξαμενές φορτίου, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν αμμωνία έως και το 98% της χωρητικότητας της δεξαμενής φορτίου.
Ταυτόχρονα, αυτή η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για τον Όμιλο Capital και τη στρατηγική του δέσμευση για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού στόλου που θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.
Θέτοντας τα θεμέλια για την «ενεργειακή μετάβαση», η Capital εφαρμόζει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαφοροποιημένα ναυπηγικά προγράμματα με 59 νεότευκτα πλοία και ημερομηνίες παράδοσης που εκτείνονται από το 2020 έως το 2027, συμπεριλαμβανομένης της παραγγελίας των δύο πρώτων καινοτόμων υγροποιημένου CO2 στον κόσμο (LCO2) 22.000 cbm που αναμένεται να παραδοθούν το 2025-2026.
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Gastech 2023» στη Σιγκαπούρη, κατά την οποία η KSOE υπέγραψε συμβόλαια για τα τέσσερα πρώτα 88.000 CBM (㎥) VLAC στον κόσμο με την Capital Gas και την Eastern Pacific Pte Ltd (EPS) της Σιγκαπούρης. Επιπλέον, η Capital Gas και η EPS συμφώνησαν με τη Hyundai να διερευνήσουν τη δυνατότητα να εξοπλιστεί αυτή η σειρά πλοίων με σύστημα πρόωσης διπλού καυσίμου αμμωνίας, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των πλοίων στο μηδέν.
Η Capital Gas Ship Management Corp. διαχειρίζεται ένα στόλο 21 σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG, 2 πρωτοποριακών πλοίων LCO2 και 2 VLAC διπλού καυσίμου (Very Large Ammonia Carriers) με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 3,18 εκατομμύρια cbm. Ο υπό διαχείριση στόλος περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq Capital Product Partners L.P.

Image: From left to right: Mr. Jerry Kalogiratos, CEO, Capital Product Partners L.P., Mr. S.Y. Park, Senior Executive Vice President/Chief Operating Officer of Group Ship/Offshore Marketing Division, HD Hyundai Heavy Industries and Mr. Cyril Ducau, CEO, Eastern Pacific Shipping Pte Ltd.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share