Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023
07/09, 10:09

Παραγγελία δύο νέας γενιάς πλοίων PCTC από την Neptune Lines

Η Neptune Lines προχώρησε στην παραγγελία δύο πλοίων επόμενης γενιάς, ειδικά σχεδιασμένων για τα ταξίδια της εταιρείας. Το ναυπηγείο Fujian Mawei στην Κίνα θα κατασκευάσει τα εξαιρετικά αποδοτικά πλοία 4200 CEU DF PCTC που θα παραδοθούν και τα δύο το 2026.
Τα νέα πλοία, στο πλαίσιο του Genesis Project, είναι τα δύο πρώτα μιας νέας σειράς που αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική της Neptune να συμπληρώσει τον στόλο της την επόμενη δεκαετία, να αυξήσει τη σχετική χωρητικότητα φορτίου κατά 36% από τα τρέχοντα πλοία του βασικού στόλου και να μειώσει τις εκπομπές για να παραμείνει πολύ μπροστά παγκόσμιων στόχων. Και τα δύο πλοία διαθέτουν υβριδικά ενεργειακά συστήματα - σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούν εγκατάσταση μπαταριών για την παροχή ισχύος αιχμής - και έχει εγκαταστήσει συστήματα για εναλλακτικά καύσιμα ικανά να χρησιμοποιούν LNG ή VLSFO ως καύσιμο για μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) σε 2χρονο κινητήρα υψηλής πίεσης. Ένας έλικας ελεγχόμενου βήματος με γεννήτρια άξονα και πολλαπλούς προωθητήρες χρησιμοποιείται για την πρόωση και τον αποτελεσματικό ελιγμό των σκαφών. Θα εγκατασταθεί η δυνατότητα Shore power, η οποία θα μπορεί να συνδέεται με δίκτυα λιμένων όταν είναι διαθέσιμη για την αφαίρεση εκπομπών όταν βρίσκεται στο λιμάνι. Ο σχεδιασμός έχει αναπτυχθεί μαζί με την Deltamarin και τα πλοία θα ταξινομηθούν από την DNV.
«Είμαστε περήφανοι που η Neptune Lines μας επέλεξε ως Σχεδιαστή για τα πλοία PCTC επόμενης γενιάς της και είμαστε ικανοποιημένοι με την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μερών σε όλη την ανάπτυξη σχεδιασμού. Δεύτερον, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Fujian Mawei Shipbuilding, παρέχοντάς τους μηχανολογικές υπηρεσίες και υποστηρίζοντάς τους στην εκτέλεση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος νέας κατασκευής για τις Neptune Lines», λέει η Janne Uotila, Διευθύνων Σύμβουλος της Deltamarin.
«Η Neptune Lines συνεχίζει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες προηγμένες τεχνολογίες, καύσιμα και βελτιώσεις κλίμακας. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, παραμένοντας δεσμευμένοι να παρέχουμε προσαρμόσιμες και εξελιγμένες λύσεις στις ανάγκες των πελατών μας και να αντιδρούμε γρήγορα στις απαιτήσεις τους. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη φιλοσοφία μας του Wake Forward», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Lines Craig Jasienski.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share