Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2022
08/04, 12:04

Η εταιρεία Danaos παρήγγειλε δύο 7.100 TEU methanol ready πλοία

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Danaos Corporation προχώρησε στην παραγγελία δύο 7,100 TEU containerships. Τα σκάφη θα κτιστούν στα ναυπηγεία Dalian Shipbuilding στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία στο 2ο και 3ο τετράμηνο του 2024.
Οι αντισυμβαλλόμενοι της Danaos στα ναυπηγικά συμβόλαια, Dalian Shipbuilding και CSTC είναι και οι δύο θυγατρικές της CSSC, ενός από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους στον κόσμο.
Τα πλοία θα είναι έτοιμα για χρήση καυσίμων μεθανόλης και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) σε σχέση με τα πρότυπα εκπομπών Tier III και τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) Phase III.
Ο CEO της εταιρείας Δρ. Γιάννης Κούστας σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία δύο containerships 7.100 TEU.
Αυτά τα πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών και είναι έτοιμα για μεθανόλη. Με αυτή την παραγγελία η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με έμφαση στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».
Σχετικά με την Danaos Corporation
Η Danaos Corporation διαχειρίζεται ένα στόλο 71 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής χωρητικότητας 436.589 TEU, κατατάσσοντας την Danaos μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών με πλοία containerships στον κόσμο με βάση τη συνολική χωρητικότητα TEU.

Ο στόλος της εταιρείας είναι ναυλωμένος στις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών με σταθερά συμβόλαια ναύλωσης.


ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,

Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531,
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share