Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2022
10/11, 10:11

Η εταιρεία Load Line Marine S A επιτυγχάνει σημαντικό κέρδος από την πώληση handysize σκάφους

Παρά τη διόρθωση της αγοράς ξηρού φορτίου τους τελευταίους μήνες η εταιρεία Load Line Marine πέτυχε την πώληση ενός πλοίου handysize με σημαντικό κέρδος σε σχέση με την τιμή που είχε καταβληθεί για την απόκτησή του πριν από περίπου ένα χρόνο. 
Το πλοίο "Eleftherios T" κατασκευασμένο στην Κορέα το 2013 και χωρητικότητας 33.800dwt πουλήθηκε για περίπου $20εκατ., μια τιμή που περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό ναυλοσύμφωνο που απέδιδε τον Σεπτέμβριο $26.500 την ημέρα. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Σουραβλάς επιβεβαίωσε ότι είχε αγοράσει το πλοίο περίπου ένα χρόνο πριν για $15.5εκατ. 
"Παρά τη συνεχιζόμενη ανησυχία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διαφαινόμενη παγκόσμια ύφεση η αγορά μεταχειρισμένων πλοίων είναι ακόμα αρκετη ενεργή" ανέφερε πρόσφατα η Doric Shipbrokers. 
Επίσης, σύμφωνα με την Weber Seas "η πλειοψηφία των εταιρειών υιοθετεί μια στάση αναμονής με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα χάσμα στην τιμή προσφοράς και ζήτησης". 

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share