Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
22/12, 09:12

Χριστουγεννιάτικη ξενάγηση και γεύμα Γυναικών Πρέσβεων στον Πειραιά

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, η Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα, Α.Ε. κυρία Julie Lymberopulos, συμμετείχε μαζί με τις διαπιστευμένες στην Ελλάδα Γυναίκες Πρέσβεις σε ειδική Χριστουγεννιάτικη Ξενάγηση και Γεύμα στον Πειραιά, που διοργάνωσε η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Stavros Daifas Maritime Corporation S.A. με την ιδιότητά της ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι η κοινή αυτή δράση της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα με την αξιότιμη κυρία Ειρήνη Νταϊφά και τον Δήμο Πειραιά, ήταν απόρροια της πρόσφατης αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Πειραιά και της πόλης του Παναμά. Οι δύο πόλεις ανακηρύχθηκαν αδελφές πόλεις τον Ιούλιο του 2021, στο πλαίσιο της τρέχουσας διπλωματικής αποστολής της Α.Ε. κυρίας Julie Lymberopulos. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική κοινή δράση που φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά και να δημιουργήσει μια ουσιαστική σχέση μεταξύ των διπλωματικών αποστολών που είναι διαπιστευμένες στην Ελλάδα και της σημαντικής πόλης του Πειραιά, η οποία εκτός από ένα μεγάλο και δυναμικό λιμάνι αποτελεί και ένα πλούσιο πολιτιστικό κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και δημιουργικότητας.
Οι Πρέσβεις ξεναγήθηκαν στις εξαιρετικές μόνιμες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, ενώ στη συνέχεια, τις υποδέχθηκε στο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο κ. Λευτέρης Γιοβανίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο οποίος παρουσίασε στις κυρίες Πρέσβεις την ιστορία του Θεάτρου, το ρόλο και την εξέχουσα σημασία του στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης, αλλά και της Αττικής γενικότερα.
Ως όμορφο κλείσιμο αυτής της ξεχωριστής ημέρας στον Πειραιά, οι κυρίες Πρέσβεις απόλαυσαν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, το οποίο πρόσφερε ευγενικά η κυρία Ειρήνη Νταϊφά.
Οι διαπιστευμένες στην Αθήνα κυρίες Πρέσβεις που συμμετείχαν στη δράση αυτή, ήταν (με αλφαβητική σειρά ανά χώρα):

 1. Πρέσβης Luela Hajdaraga, Αλβανία
 2. Πρέσβης Francoise Gustin, Βέλγιο
 3. Πρέσβης Lidija Boshkovska, Βόρεια Μακεδονία
 4. Πρέσβης Milica Ristović, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
 5. Πρέσβης Karin Rannu, Εσθονία
 6. Πρέσβης Iseult Fitzgerald, Ιρλανδία
 7. Πρέσβης Patrizia Falcinelli, Ιταλία
 8. Πρέσβης Karine Asselin, Καναδάς
 9. Πρέσβης Ieva Briede, Λετονία
 10. Πρέσβης, Lina Skerstonaite, Λιθουανία
 11. Πρέσβης Elsabeth Cardoso, Λουξεμβούργο
 12. Ambassador Ana Vukadinović, Μαυροβούνιο
 13. Ambassador Nimi Akinkugbe Νιγηρία
 14. Πρέσβης Susanna Terstal, Ολλανδία
 15. Πρέσβης Marcela Hanusová, Σλοβακία
 16. Πρέσβης Tamara Weingerl Požar, Σλοβενία
 17. Πρέσβης Helena Paiva, Πορτογαλία
 18. Πρέσβης Marisol Perez, Χιλή

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share