Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
19/10, 10:10

Πατριαρχική λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου και χειροθέτησε τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Προκοπίου, εφοπλιστή, σε Άρχοντα Πρωτομάστορα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Παρέστησαν Ιεράρχες, κληρικοί, Μοναχοί και Μοναχές, ο Εντιμολ. κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου “Παναγία η Παμμακάριστος” με τα μέλη του Δ.Σ., ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Πατέρας, δωρητής των έργων αποκατάστασης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, και πλήθος Αρχόντων της Μ.τ.Χ.Ε., ο Εξοχ. Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Εξοχ. Κ. Μάθιου Λοτζ, ο Εντιμ. κ. Αρίστος Κασμίρογλου, Υποδιοικητής του Αγίου Όρους, και πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο Πατριάρχης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των Αρχόντων Οφφικιαλίων για την υποστήριξη της αποστολής και του έργου της Μ.τ.Χ.Ε., και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη πορεία του νέου Άρχοντος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Σμύρνη, στο τομέα της ναυτιλίας.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share