Κυριακή, Ιούλιος 14, 2024
04/07, 10:07

Ο Όμιλος Τσάκου ιδρύει Ναυτική Ακαδημία στη Χίο

Με στόχο την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα ο Όμιλος Τσάκου πραγματοποιεί το μεγάλο βήμα ιδρύοντας Ναυτική Ακαδημία στη Χίο.

Μετά την ίδρυση του πρώτου μη κερδοσκοπικού Ναυτικού Λυκείου (TEENS), το ίδρυμα Μαρία Τσάκος λειτουργεί και την πρώτη Ναυτική Ακαδημία TEENS στο νησί της Χίου.

Ειδικότερα, η πρώτη ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού TEENS ανοίγει τις πύλες της στη Χίο τον Σεπτέμβριο με δύο τμήματα, πλοιάρχων και μηχανικών. Η Ακαδημία προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με την εγγύηση του Ομίλου εταιρειών Τσάκος, ενός από τους κορυφαίους ομίλους στον χώρο της ναυτιλίας.

Χαιρετίζοντας το γεγονός της ίδρυσης της Ακαδημίας, ο καπτα-Παναγιώτης Τσάκος δήλωσε: «Με την ίδρυση της Ακαδημίας συνεχίζουμε την ανοδική πορεία των εκπαιδευτικών μας πρωτοβουλιών, στοχεύοντας πάντοτε στη δημιουργία Κέντρων Αριστείας για τον εμπλουτισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης της πατρίδας μας προς όφελος της Ναυτιλίας μας και των στελεχών της».

Η Ακαδημία θα στεγάζεται στο ισόγειο τμήμα του υφιστάμενου κτιρίου όπου στεγάζεται και το Ναυτικό Λύκειο, και την πρώτη χρονιά θα εγγράψει 20 πλοιάρχους και ακόμα 20 μηχανικούς.

Οι σπουδές αφορούν δύο χρόνια θεωρητική εκπαίδευση και έναν χρόνο θαλάσσια υπηρεσία. Σύνολο σπουδών τρία χρόνια. Το κόστος είναι 10.000 ευρώ για τις δύο χρονιές, ενώ θα χορηγούνται και υποτροφίες. Το Ίδρυμα θα δημιουργήσει και πρόγραμμα χρηματοδότησης των διδάκτρων των σπουδών, όπως συμβαίνει στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με την εγγύηση του Ομίλου Τσάκου.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share