Πέμπτη, Ιούνιος 13, 2024
16/05, 09:05

Δωρεά νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού στις ΑΕΝ από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Σε σημαντικές δράσεις ενίσχυσης νέων μορφών εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού για την ναυτική εκπαίδευση, συνολικού κόστους 150.000 ευρώ, προχωρά το Ίδρυμα Ευγενίδου. Ως αποκλειστικός πάροχος του εκπαιδευτικού υλικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) μέσω των έντυπων βιβλίων που συγγράφει και εκδίδει τα τελευταία 60 χρόνια, το Ίδρυμα Ευγενίδου προχωρά δυναμικά και στην παραγωγή νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, αρχής γενομένης με ένα νέο online ψηφιακό διαδραστικό σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υβριδική διδασκαλία του μαθήματος των Ναυτικών Αγγλικών σε όλα τα διδακτικά εξάμηνα των ΑΕΝ.

Το σύστημα αυτό αποτελεί εργαλείο self-study για τους σπουδαστές, καθώς επίσης και χρήσιμο βοήθημα για τους καθηγητές των ΑΕΝ. Για την δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης στην οποία βασίζεται το σύστημα αυτό, η εκπαιδευτική ομάδα του Ιδρύματος συνεργάστηκε με καθηγητές Ναυτικών Αγγλικών από τις ΑΕΝ, ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του ψηφιακού διαδραστικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκε από εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης διδασκαλίας στην εκπαίδευση. 

Η Επιτροπή Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού συστήματος σε δύο ΑΕΝ κατά τα εαρινά διδακτικά εξάμηνα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και στην ΑΕΝ Μακεδονίας. Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της διαχρονικής προσφοράς του στη ναυτική εκπαίδευση και της υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού της, πραγματοποίησε δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού προς τις δύο ΑΕΝ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 47 σταθερούς υπολογιστές, tablet, laptop, headsets και διαδραστική οθόνη. Τέλος, στους διδάσκοντες των Ναυτικών Αγγλικών της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και της ΑΕΝ Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συστήματος και επίδειξη των τεχνικών με τις οποίες μπορεί να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά και να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματός τους.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share