Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
29/02, 10:02

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΕΝΜΑ 2024 Έμφαση στην αριστεία και την προσέλκυση νέων στην ναυτιλία

Στην 75η επέτειό της το 2015 η ΕΕΝΜΑ Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Hellenic Short Sea Shipping Association) έθεσε νέους φιλόδοξους στόχους τους οποίους έχει απολύτως εκπληρώσει και σήμερα η ένωση αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής ναυτιλίας.
Σε μια δύσκολη εποχή με πολέμους και γεωστρατηγικά γεγονότα η ρήση του Πλούταρχου ότι μόνο την παιδεία δεν μπορεί να εξαφανιστεί είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Τις 13 απονομές των υποτροφιών παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Αλεξανδράτος και μέλος ΔΣ της ΕΕΝΜΑ.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος ως γνωστόν έχει ανακηρύξει το 2024 χρονιά ναυτικής εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, πρόεδρος ΝΕΕ Γιώργος Πατέρας ο οποίος τόνισε ότι το επιμελητήριο θα εντείνει τις προσπάθειες να προσελκύσει τους νέους στην ναυτιλία, ο αρχηγός του ΛΣ Γιώργος Αλεξανδράκης, βουλευτής Κυκλάδων κα Μονογυιού, γενική γραμματέα ισότητας Ζέφη Δημαδάμα, κοσμήτορα πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελο Παντουβακη και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και Εμμανουήλ Κουτουλάκη.
Για τα 84 χρόνια προσφοράς της ΕΕΝΜΑ στην ναυτιλία προβλήθηκε ένα βίντεο για το ρόλο του short sea shipping στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία όπως η εκπροσώπηση του 61% του εμπορίου στην ευρωπαϊκή ένωση, απασχόληση χιλιάδων ναυτικών και το γεγονός ότι αποτελεί τον πιο οικολογικό τρόπο μεταφοράς με 3,63 billion euros συνεισφορά.
Στην ομιλία του πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κ Χαράλαμπος Σημαντώνης περιέγραψε τις δράσεις της ένωσης για να προσελκύσει νέους στην ναυτιλία με προγράμματα πρακτικής εμπειρίας, απονομή υποτροφιών και την σύναψη συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο Πειραιά & Αιγαίου και το ίδρυμα Ευγενίδου. Η ΕΕΝΜΑ συμμετέχει σε διεθνή φόρουμ για την περιβαλλοντική νομοθεσία και την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.
Ο Γιωργος Ανδρεάδης του BV στην ομιλία του κάλεσε τα παιδιά που έλαβαν τις υποτροφίες να αναλάβουν με θάρρος και αυτοπεποίθηση τα σκήπτρα της ελληνικής ναυτιλίας για να συνεχίσουν την λαμπρή παράδοση.
Οι 13 υποτροφίες που δόθηκαν είναι οι εξής:

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ-ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Μ. ΣΙΜΟΥ”
Διδακτορική τετραετής υποτροφία ύψους 20.000 ευρώ για φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και ειδικότερα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Επιστημών εις μνήμην Ευαγγελίας Στεφανιδάκη, για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στις τεχνικές αξιολόγησης και βιωσιμότητας στις ναυτιλιακές αγορές από το ίδρυμα Ευγενίδου.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ”
Ετήσια υποτροφία, ύψους 5.000 ευρώ, στη μνήμη του Σπύρου Αλεξανδράτου, Προέδρου της Ένωσης, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “BUREAU VERITAS”
Ετήσια υποτροφία ύψους 5.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo Bureau Veritas.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “LLOYD’s REGISTER”
Ετήσια υποτροφία ύψους 5.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo Lloyd’s Register.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “INSB”
Ετήσια υποτροφία ύψους 3.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τo INSB.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ “LOAD LINE MARINE SA”
Ετήσια υποτροφία ύψους 2.000 ευρώ, για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού στη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από τη Load Line Marine SA.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ”
Ετήσια υποτροφία, ύψους 1.500 ευρώ, στη μνήμη της Ευδοξίας Γερασίμου, στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “BCA-MSc SHIPPING BUSINESS”
Δύο υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “MSc in Shipping Business” από το BCA Οικονομικό Κολέγιο Αθηνών.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “METROPOLITAN COLLEGE-MSc INTERNATIONAL MARITIME BUSINESS”
Υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «MSC International Maritime Business» από το Metropolitan College.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “RINA”
Τρεις υποτροφίες για εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο RINA Academy από τον RINA HELLAS.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share