Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
25/05, 10:05

Ο Ηρακλής Προκοπάκης αποσύρεται από τον ρόλο του στη Danaos μετά από μια γόνιμη καριέρα στη ναυτιλία

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos Corp Ηρακλής Προκοπάκης αποσύρθηκε πρόσφατα από τον εκτελεστικό του ρόλο στον όμιλο που υπηρετεί σε αυτή τη θέση από το 1998. Θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί με τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα μετά τη συνταξιοδότησή του.
Τη θέση του Chief Operating Officer θα αναλάβει ο Δημήτριος Βασταρούχας, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Αναπληρωτής Chief Operating Officer της Danaos. Ο κ. Βασταρούχας εντάχθηκε στην εταιρεία διαχείρισης Danaos Shipping Co. Ltd. το 1995. Προήχθη σε Τεχνικό Διευθυντή το 2005 και υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Danaos τα τελευταία 12 χρόνια.
Επιπρόσθετα, ο Φίλιππος Γ. Προκοπάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Εμπορικός Διευθυντής θα διοριστεί ως Chief Commercial Officer της Danaos. Ο Φίλιππος είναι στο Group από το 2012 και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες.
Ο Δρ. John Coustas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, σχολίασε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ολόκληρης της ομάδας Danaos, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Ηρακλή, έναν καλό φίλο και πολύτιμο συνάδελφο, για την πολυετή υπηρεσία του. Η ηγεσία και η τεχνογνωσία του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Danaos τα τελευταία 25 χρόνια και ο Ηρακλής αποχωρεί σε μια εποχή που η εταιρεία είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ.
Είμαστε χαρούμενοι που ο Ηρακλής θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Danaos και θα συνεχίσει να συνεισφέρει τις βαθιές γνώσεις και την εμπειρία του στην εταιρεία, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για τον συνεχή στρατηγικό σχεδιασμό.
Η Danaos είναι τυχερή που έχει τη σωστή ομάδα στη θέση του για να επιτρέψει μια ομαλή μετάβαση στην ηγεσία. Ο Δημήτρης Βασταρούχας και ο Φίλιππος Προκοπάκης είναι και οι δύο μακροχρόνια μέλη της Danaos και διαθέτουν σημαντική εμπειρία και ικανότητες για να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργικές μας δυνατότητες θα παραμείνουν αποδοτικές στο μέλλον».

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share