Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
16/03, 10:03

Ο Βασίλης Δημητριάδης σε τροχιά υποψηφιότητας για Γ.Γ. του ΙΜΟ

Ο απολύτως πετυχημένος πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του ως γενικός γραμματέας του ΙΜΟ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Tradewinds έχει προσεγγιστεί από ανθρώπους της ναυτιλίας να προχωρήσει στην υποβολή υποψηφιότητας αλλά θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί με την νεοεκλεγείσα Κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητριάδης έχει εργαστεί επί 25 χρόνια ως Δημόσιος Λειτουργός της Διεύθυνσης Ναυτιλίας της Κύπρου και εκπρόσωπος της Μεγαλονήσου στις Βρυξέλλες.
Το γεγονός αυτό, το ότι έχει ασχοληθεί με την χάραξη της Ευρωπαϊκής πολιτικής στη ναυτιλία τον καθιστά αυτομάτως δημοφιλή στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ όπου δύναται να έχει υποστήριξη στην εκστρατεία εκλογής του για την θέση του Γ.Γ. του ΙΜΟ.
Πέντε υποψήφιοι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκλογή τους ως γενικός γραμματέας του ΙΜΟ που θα πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες.
Τα κύρια θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος γ.γ. του ΙΜΟ είναι η κρίση στην Ουκρανία, η εύθραυστη γεωπολιτική κατάσταση διεθνώς, οι διαφορετικές απόψεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και άλλα πολλά ζητήματα.
Την κούρσα για την εκλογή οδηγεί ο Arsenio Dominguez έμπειρος Παναμανέζος διπλωμάτης και διαπραγματευτής στον ΙΜΟ ο οποίος ήταν επικεφαλής του προσωπικού του Kitack Lim, απερχόμενου Γ.Γ.
Δεύτερη υποψήφια η Κενυάτισσα Nancy Karigithu με μακροχρόνια παρουσία στον ΙΜΟ και ο Moin Ahmed από το Bangladesh και γ.γ. του Διεθνούς Οργανισμού Δορυφορικών Τηλεπικοινωνιών. Η Τουρκία έχει κατεβάσει υποψήφιο τον Suat Hayri Aka εκπρόσωπο στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας για ναυτιλιακά θέματα.
Επίσης η Cleopatra Doumbia-Henry από την Dominica έχει δηλώσει την υποψηφιότητά της η οποία έχει εργαστεί στο WMU και ILS και τέλος ο Andreas Nordseth του Danish Maritime Authority.
Οι υποψηφιότητες κλείνουν τέλος Μαρτίου.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share