Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
16/03, 10:03

Capital Link 6th Annual Cyprus Shipping Forum

Το 6th Annual Capital Link Cyprus Shipping Forum πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 7, Μαρτίου 2023, στο Columbia Plaza στη Λεμεσό, Κύπρο.Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου και με την Κύρια Χορηγία και Συνεργασία της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (Cyprus Union of Shipowners).
Στο Συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι παράγοντες και ανώτατα στελέχη της Κυπριακής ναυτιλιακής κοινότητας που, απευθυνόμενοι σ’ ένα διεθνές κοινό, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ελκυστικότητα της Κυπριακής ναυτιλίας, και τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.
Πιο αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις στις ναυτιλιακές, χρηματοπιστωτικές και κεφαλαιακές αγορές, και στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος για συμμόρφωση με τους περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς την απανθρακοποίηση - την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και τα εναλλακτικά καύσιμα καθώς και στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης η ναυτιλιακή χρηματοδότηση, και οι τάσεις στην ναυπηγική αγορά καθώς και ο αντίκτυπος που έχουν στην ανανέωση του στόλου και του τοπίου στα ναυτιλιακά καύσιμα.
Η νέα υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση σε Συνέδριο, μίλησε κατά την έναρξη του φόρουμ πραγματοποιώντας την κύρια εισαγωγική ομιλία με τίτλο: CYPRUS SHIPPING FORGING AHEAD”.
Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα ECONOMIC TRENDS & OUTLOOK FOR EURO AREA, IMPACT OF ECB MONETARY POLICY & OUTLOOK FOR CYPRUS ECONOMY”.
Το Φόρουμ έκλεισε με δείπνο που παρέθεσαν για τα μέλη της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών, οι κ.κ. Ανδρέας Χατζηγιάννης, CEO - Cyprus Sea Lines / Hellenic Tankers ; President - Cyprus Union of Shipowners, και Πόλυς Χατζηιωάννου, CEO - Safe Bulkers (SB) ; Vice President - Cyprus Union of Shipowners.
Παρών στο επίσημο δείπνο ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της κυπριακής και της ελλαδικής ναυτιλίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ναυτιλιακής κοινότητας της Κύπρου. Η Κύπρος είναι ένας ισχυρός ναυτιλιακός κόμβος που χαρακτηρίζεται από ευελιξία και αποτελεσματικότητα, με έναν αναπτυσσόμενο ναυτιλιακό κλάδο, τόσο όσον αφορά την πλοιοκτησία, όσο και τη διαχείριση του στόλου. Επιπλέον, η Κύπρος είναι ένας περιφερειακός κόμβος χρηματοοικονομικών, ασφαλιστικών και νομικών υπηρεσιών, γεγονός το οποίο αποτελεί προστιθέμενη αξία στην ήδη ισχυρή της θέση.
Για έκτη συνεχή χρονιά, Chairman του Συνεδρίου ήταν ο κ. Γιώργος Α. Τσαβλίρης, Principal του Tsavliris Salvage Group, Past Chairman - INTERMEPA (International Marine Environment Protection Association), Chairman - CYMEPA (Cyprus Marine Environmental Protection Association), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Cyprus Union of Shipowners, και Honorary Chairman του Tsavliris Cultural Foundation.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531,
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share