Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
09/03, 10:03

Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών: “Το νέο Π.Δ. για τις τεχνικές προδιαγραφές των ρυμουλκών σκαφών θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του κλάδου”

Τον ορατό και άμεσο κίνδυνο να μειωθεί αισθητά ο αριθμός του υφιστάμενου στόλου των Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών πλοίων υπό ελληνική σημαία, τα οποία προσφέρουν μέχρι σήμερα υπηρεσίες ρυμούλκησης στα λιμάνια της χώρας και στην ανοιχτή θάλασσα, όπως επίσης και υπηρεσίες ασφαλούς διάσωσης και ναυαγιαίρεσης σε κινδυνεύοντα πλοία στις ελληνικές θάλασσες, επισήμανε η Πανελλήνια Ένωσή κατά την Συνέντευξη Τύπου που οργανώσαμε στο Ξενοδοχείο Athens Marriott.
Τα παραπάνω θέματα παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσής αναφορικά με τις άμεσες επιπτώσεις από το Προεδρικό Διάταγμα 83/2022 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας την 12/12/2022 περί των νέων τεχνικών προδιαγραφών των Ρυμουλκών πλοίων, όπως και για τις αναμενόμενες επιπτώσεις εάν το ήδη προτεινόμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις τεχνικές προδιαγραφές των νέων Ναυαγοσωστικών πλοίων υπογραφεί και εκδοθεί, όπως προγραμματίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Επίσης έγινε σαφής αναφορά και στο γεγονός ότι παρά την σοβαρότητα των θεμάτων που διαπραγματεύονται τα 2 Προεδρικά Διατάγματα δεν υπήρξε επαρκής διαβούλευση με τους ναυτιλιακούς φορείς και ενώσεις και δεν λήφθηκαν υπόψη οι μελετημένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις της Ένωσής μας, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της και για το θέμα της μείωσης των θέσεων εργασίας εξ αιτίας της προβλεπόμενης μείωσης του στόλου των Ρυμουλκών & Ναυαγοσωτικών πλοίων, τόσο στα μεγάλα όσο και κυρίως στα μικρότερα λιμάνια στην Περιφέρεια.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και πήραν το λόγο οι βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Μπακαδήμα, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share