Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
02/03, 10:03

H Μαρίνα Χατζημανώλη νέα Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κύπρο

Πέντε χρόνια από την ίδρυση του υφυπουργείου ναυτιλίας και μετά από μια απολύτως πετυχημένη θητεία ο Βασίλης Δημητριάδης παραδίδει την σκυτάλη του στην Μαρίνα Χατζημανώλη.
Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1973 και μετά την Τουρκική εισβολή το 1974 εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό με την οικογένειά της.
Είναι απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Β, Λεμεσού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LLB Hons).
Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law από το Inns of Court School of Law του Λονδίνου, ως μέλος του Lincolns Inn στην Αγγλία.
Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού. Εξάσκησε για πολλά χρόνια το δικηγορικό επάγγελμα, σε δικηγορικό γραφείο αλλά και σε εταιρείες ως νομικός σύμβουλος.
Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού από το 2016. Συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμες επιτροπές του Δήμου και είναι μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού.
Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέων Λεμεσού και είναι ενεργό μέλος σε δημόσιες και ιδιωτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις της πόλης. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.
Με δική της συμβολή διεκπεραιώθηκε στον Δήμο Λεμεσού, για πρώτη φορά, εφαρμογή Blockchain (αλυσίδα συστοιχιών) για την ηλεκτρονική έκδοση και επαλήθευση γνησιότητας εγγράφων στον Δήμο, επιτρέποντας στους κατοίκους της Λεμεσού να λαμβάνουν ποιοτική εξυπηρέτηση σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.
Η πολιτική της δράση άρχισε από τα μαθητικά της χρόνια ως ενεργό μέλος της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑΚΙ) της ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού, ακολούθως στην Πρωτοπορία Αγγλίας και μετέπειτα στη ΝΕΔΗΣΥ και στον Δημοκρατικό Συναγερμό.
Κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, κατείχε τη θέση της Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Εκλεγέντος Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.
Είναι μητέρα τριών παιδιών, του Χάρη, της Μέλανης και της Χριστίνας.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share