Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
26/01, 09:01

Το Ναυπηγείο Νεώριο Σύρου εισέρχεται στην νέα ψηφιακή εποχή

Με στόχο την διείσδυση στις ψηφιακές τεχνολογίες “ο Όμιλος ONEX με συνέπεια προχωράει στην εκπλήρωση των σχεδίων του για την ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική παρουσία στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της χώρα και των νησιών του Αιγαίου.
Το Νεώριον Σύρου μετατρέπει τη Σύρο σε κόμβο καινοτομίας και έρευνας, σε έναν τόπο που θα μπορεί ελκύσει πολίτες του κόσμου προσφέροντας ιδανικές συνθήκες και άριστες υποδομές για εργασία, εκπαίδευση και αναψυχή”, τόνισε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΟΝΕΧ.
Το Ινστιτούτο αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές, και της Cisco ως τεχνολογικού παρόχου, της Cosmote ως στρατηγικού συνεργάτη και του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως εκπαιδευτικού εταίρου.
Στα εγκαίνια του ANIC παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.
«Με την υποστήριξη της κορυφαίας αμερικανικής τεχνολογίας και ευρισκόμενο στην καρδιά της φημισμένης ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας, είμαι βέβαιος ότι αυτό το κέντρο θα συμβάλει περαιτέρω στη μετατροπή της Σύρου σε σύγχρονη ναυτιλιακή ηγέτιδα δύναμη. Μαζί θα απελευθερώσουμε τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της περιοχής» είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.
«Το κέντρο καινοτομίας της Σύρου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ισχυρού αποτυπώματος που επιθυμεί να αφήσει η Cisco στην κατεύθυνση του ουσιαστικού ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη φιλοσοφία μας, η οποία θέτει στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού τη συναντίληψη, τη διασύνδεση και τις ευρύτερες συνεργασίες με το επιχειρηματικό και θεσμικό οικοσύστημα» υπογράμμισε ο CEO για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Πορτογαλία της Cisco, Αντώνης Τσιμπούκης.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share