Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
15/12, 09:12

Με δωρεά Πάνου Λασκαρίδη η ανακαίνιση του Ναυτικού Νοσοκομείου

Τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου ε.τ. ΠΝ κ. Πάνου Λασκαρίδη πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, και άλλα μέλη της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Με τη δωρεά αυτή αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως η 3Β Πτέρυγα νοσηλείας, ενώ με κτηριακή επέκταση που έγινε, δημιουργήθηκε χώρος για το σύνολο των ιατρικών και νοσηλευτικών δραστηριοτήτων των εξωτερικών ιατρείων της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία ονομάστηκε «Μαριλένα Λασκαρίδη». Επιπλέον, συγκροτήθηκε Πτέρυγα Βραχείας Νοσηλείας με δυνατότητα πλήρους ιατρικής υποστήριξης σε βραχυχρόνια βάση -μεταξύ άλλων- θεραπευτικών δραστηριοτήτων ογκολογικών, αιματολογικών και νευρολογικών θεραπειών.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Λάμπρος Μπιλάλης ΠΝ υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά του κ. Λασκαρίδη, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών προστέθηκε στη σειρά δωρεών του κ. Πάνου Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό. Τρία πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΓΥ ΑΙΑΣ), ένα πλοίο εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων (ΚΥΚΝΟΣ 1), το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε φρεγάτες «ΚΥΚΝΟΣ», η δωρεά βοηθητικών μηχανημάτων σε φρεγάτες αποτελούν μέρος της προσφοράς του κ. Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι σήμερα.
Για αυτή τη συνεισφορά αλλά και για το σύνολο της συνεχούς στήριξής του,  ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, τιμήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share