Δευτέρα, Ιούνιος 17, 2024
23/05, 10:05

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Ισότητας του ΙΜΟ

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την βράβευσή της με το πρώτο βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΙΜΟ, που πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Arsenio Dominguez ενόψει της εκδήλωσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Women in Maritime 2024.

Το βραβείο αναγνώρισε τον ηγετικό και κεντρικό ρόλο της Co-Chief Executive Officer της Tototheo Maritime, της κας Παναγιώτου Θεοδοσίου στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος της WISTA International.

Η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου είπε ότι ήταν τεράστια τιμή που επιλέχθηκε για το βραβείο. «Τα τελευταία 10 χρόνια, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την απίστευτη δουλειά που κάνουν οι γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία και η σημασία της ποικιλομορφίας των φύλων, της ισότητας και της ένταξης αποτέλεσαν βασική εστίαση για μένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», είπε.

Ο ΙΜΟ είπε ότι η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου έδωσε σημαντική προσοχή στην αποστολή της WISTA, έδωσε φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη ναυτιλία και ευαισθητοποίησε τους φορείς του κλάδου και τους φορείς λήψης αποφάσεων διεθνούς πολιτικής και αποφάσεων. Οι ενέργειές της είχαν επίσης ενισχύσει τις φωνές των γυναικών, αναδεικνύοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στη ναυτιλία.

Η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη WISTA International και οι δύο οργανισμοί έκτοτε έχουν ξεκινήσει κοινές πρωτοβουλίες, όπως το Women in Maritime Survey 2021 και το Maritime Speakers Bureau. Η έρευνα, που θα επαναληφθεί φέτος, εξετάζει την εκπροσώπηση και την κατανομή των γυναικών που εργάζονται στον ναυτιλιακό τομέα. Το Speakers Bureau είναι μια πλατφόρμα για γυναίκες εμπειρογνώμονες σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς, η οποία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις διαθέτουν πάνελ χωρίς αποκλεισμούς με μια σειρά από προοπτικές.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος της WISTA International, ήταν προνόμιο να είμαι μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από πολλές από τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κλάδο. Όταν κοιτάζω τι έχει επιτευχθεί, νιώθω μια απέραντη υπερηφάνεια που μπορώ να παίξω ρόλο στην αλλαγή», είπε η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, και θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ενθαρρύνω όλους να συνεχίσουν να καταρρίπτουν τα εμπόδια, να αναγνωρίσουν την ανάγκη για αλλαγή και να εργαστούν από κοινού για να δημιουργήσουν μια πιο περιεκτική και ποικιλόμορφη ναυτιλιακή βιομηχανία», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη για την υποστήριξή τους.

Το Βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΙΜΟ έχει καθιερωθεί για να αναγνωρίσει άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, τα οποία, είτε με προσωπική ιδιότητα είτε ως εκπρόσωποι των ιδρυμάτων τους, έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών στον ναυτιλιακό τομέα.

Η Tototheo Maritime ειδικεύεται σε λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας που εστιάζουν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των πλοίων και του στόλου στους τομείς της δορυφορικής επικοινωνίας, των συστημάτων πλοήγησης, της ψηφιοποίησης και των υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share