Τρίτη, Μαϊος 07, 2024
29/02, 10:02

Η Danelec και η Franman στοχεύουν στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας

Η Franman υπέγραψε συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας με τον κορυφαίο Δανό πάροχο τεχνολογίας, Danelec, στοχεύοντας στην προώθηση των ψηφιακών υπηρεσιών της Danelec στην αγορά της Ελλάδας.
Η εξαγορά της ΚΥΜΑ A.S. από την Danelec τον Δεκέμβριο του 2021, εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο και έθεσε τη συνεργασία αυτή σε νέο πλαίσιο.
H Franman βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, εκπροσωπώντας από το 1993 τη νορβηγική KYMA A.S., κορυφαία ειδικό στην ψηφιακή παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων.
Με εξειδίκευση στη θαλάσσια ασφάλεια και βιωσιμότητα, και αποτελώντας παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή λύσεων στη διαχείριση δεδομένων πλοίων με στόχο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια στη θάλασσα, η Danelec επεκτείνει το τελευταίο διάστημα τις δυνατότητές της στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των πλοίων, μέσω της απόκτησης της Nautilus Labs, μιας προηγμένης πλατφόρμας ανάλυσης στοιχείων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η συνδυασμένη πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών της Danelec παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για την αποδοτικότητα του στόλου, ενσωματώνοντας μετρητές ισχύος άξονα, ψηφιακή λήψη δεδομένων και ανάλυση απόδοσης στόλου, παρέχοντας στους πελάτες της πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την εξοικονόμηση πόρων και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Franman μας εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Η Franman είναι κορυφαίος συνεργάτης της Kyma για περισσότερα από 30 χρόνια και κατέχει εις βάθος γνώση και κατανόηση για την αγορά που αφορά τις επιδόσεις πλοίων και τις πωλήσεις λύσεων. Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια άμεση, αξιόπιστη λύση στους πελάτες μας στην Ελλάδα, την οποία μπορεί να προωθήσει η Franman. Ανυπομονούμε να πάμε τη συνεργασία μας στο επόμενο στάδιο», δηλώνει ο Christian N. Treu, SVP της Danelec Digital.
«Στη Franman, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Danelec, εστιάζοντας περαιτέρω στις ψηφιακές υπηρεσίες και στην ανάλυση στοιχείων για τη βελτιστοποίηση των πλοίων», δηλώνει ο Κωστής Ι. Φραγκούλης, Ιδρυτής & CEO της Franman.
Για την Danelec: Η Danelec είναι κορυφαίος ειδικός στην παροχή ψηφιακών λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, διευκολύνοντας τη συλλογή δεδομένων για τους πλοιοκτήτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προστατεύσουν το μέλλον του στόλου τους και να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών που βασίζεται στην επεξεργασία δεδομένων.
Ως κορυφαίος -τεχνολογικά- κατασκευαστής καταγραφέων δεδομένων ταξιδίου (VDR), μετρητών ισχύος άξονα (SPM) και ως πάροχος ψηφιακών συστημάτων παρακολούθησης απόδοσης πλοίων, η Danelec έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μετρώντας 30 και πλέον χρόνια στη ναυτιλιακή αγορά.
Σήμερα η Danelec έχει επιτύχει την εγκατάσταση 16.000 μονάδων σε 13.000 πλοία, οδηγώντας στη λειτουργική βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας για πλοιοκτήτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 10 κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών παγκοσμίως.
Με κεντρικά γραφεία στη Δανία, 14 παγκόσμιους κόμβους, 165 υπαλλήλους και περισσότερους από 700 ειδικευμένους τεχνικούς σε πάνω από 50 χώρες, η Danelec μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιοσημείωτη διεθνή παρουσία.
Για τη Franman: Η Franman ιδρύθηκε το 1991 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η εταιρεία διαθέτει εις βάθος γνώση, καθώς και εδραιωμένες σχέσεις μέσα στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.
Από την αρχή, η εταιρεία ακολούθησε το μοντέλο των ιαπωνικών trading houses βασισμένο στη φιλοσοφία του one-stop-shop. Η εταιρεία επικεντρώθηκε στη δημιουργία συνεργασιών στην Άπω Ανατολή - αρχικά στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και αργότερα στην Κίνα.
Η Franman πάντα φιλοδοξούσε να είναι ηγέτης τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά. Αυτό τροφοδότησε την προσπάθειά της να επεκτείνει τις συνεργασίες της και, ως εκ τούτου, τις προσφορές της στους πλοιοκτήτες.
Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει εξοπλίσει 4.500 νεότευκτα πλοία. Σήμερα, η εταιρεία συνδέει 700 ναυτιλιακές εταιρείες με 189 προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών.
Το 2021, η Franman ήταν περήφανος αποδέκτης του Βραβείου Lloyds List Piraeus International Center.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share