Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
15/02, 10:02

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Ελληνική ναυτιλία ποντοπόρος & πρωτοπόρος

Με σύνθημα η ποντοπόρος πρωτοπόρος ανθρώπινη ιστορική Ελληνική ναυτιλία πραγματοποιήθηκε στη Stegi του Ωνασείου Iδρύματος με την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez και του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη.
Μιλώντας στην γενική συνέλευση η κα Τραυλού ευχαρίστησε τον υπουργό ναυτιλίας για την δέσμευση του να αναβαθμίσει το επίπεδο της ναυτικής εκπαίδευσης με βάση την μελέτη του Ευγενίδειου Ιδρύματος και απευθυνόμενη στο γενικό γραμματέα του ΙΜΟ τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα προσφέρει την υψηλή ναυτιλιακή της τεχνογνωσία για να βοηθήσει τον ΙΜΟ να υιοθετήσει δίκαια και ρεαλιστικά μέτρα για την απαλλαγή από τον άνθρακα και τα επίπεδα εκπαίδευσης των ναυτικών.
Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Arsenio Dominguez εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Ελληνική ναυτιλία που έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις δυσκολίες της αγοράς διατηρώντας την πρωτοπορία παγκοσμίως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ελληνική ναυτιλία ελέγχει το 20% της χωρητικότητας της παγκόσμιας και το 60% της ευρωπαϊκής ναυτιλίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση.
Ο γενικός γραμματέας περιέγραψε τους στόχους που είναι η διατήρηση της ελεύθερης θαλάσσιας διακίνησης των αγαθών και εμπορευμάτων καθώς τους τελευταίους μήνες απειλείται από τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, η ομαλή πορεία της ενεργειακής μετάβασης και η συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ναυτικών πάνω στα πλοία.
Επεσήμανε ότι ο ΙΜΟ έχει ψηλά στην agenda του τα θέματα της ισότητας διαφάνειας και συμπερίληψης και μετά την δοκιμασία του κορονοϊού θα πρέπει να εστιάσει η ναυτιλία περισσότερο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ναυτικών για να καταστεί το ναυτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό.
Σχετικά με τα νέα καύσιμα ο ΙΜΟ θα νομοθετήσει για την ασφάλεια κατά την χρήση αυτών των εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς το 21% των πλοίων που κτίζονται είναι dual fuel.
Τέλος εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει η πράσινη ατζέντα βοηθώντας και τα υπόλοιπα μέλη του ΙΜΟ που δεν διαθέτουν μεγάλη ναυτική παράδοση να κατανοήσουν την αναγκαιότητα να προχωρήσει η πράσινη μετάβαση.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης στον χαιρετισμό του προς την γενική συνέλευση επιβεβαίωσε την δέσμευση του να βελτιώσει την ναυτική εκπαίδευση και την ψηφιακή υποδομή του ελληνικού νηολογίου.
Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνδέσει τον ΙΜΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η Ευρώπη θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να εφαρμοστούν κοινοί κανόνες στην ναυτιλία σε διεθνές επίπεδο και να μην υπάρχουν πολιτικές που δυσκολεύουν την αποστολή των ναυτιλιακών εταιριών στην προμήθεια του κόσμου με ενέργεια, πρώτες ύλες και καταναλωτικά αγαθά.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share