Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
15/02, 10:02

Ελένη Πολυχρονοπούλου: Η HEMEXPO επεκτείνεται στην ανάπτυξη προϊόντων απανθρακοποίησης

Με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, η πρόεδρος της HEMEXPO (Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού) κα Ελένη Πολυχρονοπούλου περιέγραψε τα επιτεύγματα του συλλόγου και τους στόχους για τη νέα χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένες προσωπικότητες της ναυτιλίας, οι γνωστοί πλοιοκτήτες Capt Παναγιώτης Τσάκος, Σίμος Παλιός, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΙΜΟ κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο ναυτιλιακός επιχειρηματίας κ. Γιάννης Πολυχρονόπουλος, ο Πρέσβης της Ν. Κορέας κ. Jung Il LEE και τα μέλη και φίλοι της Hemexpo.
Η κα. Πολυχρονοπούλου είπε ότι τα τελευταία 10 χρόνια η Hemexpo έχει γίνει πιο εξωστρεφής και αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει στις μεγάλες ναυτιλιακές εκθέσεις παγκοσμίως SeaAsia Posidonia SMM κλπ και έχει επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή της Άπω Ανατολής, Σιγκαπούρη, Σαγκάη και άλλες ναυτιλιακές περιοχές με την υποστήριξη της Enterprise Greece.
Ειδικότερα, η Ν. Κορέα αποτελεί ένα μεγάλο στόχο για τη Hemexpo που χτίζει ισχυρούς δεσμούς με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας με την υποστήριξη των ελληνικών πλοιοκτητριών εταιρειών που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στον ναυτιλιακό εξοπλισμό των μελών του συνδέσμου.
Στο πλαίσιο αυτό η ένωση έχει επίσης υπογράψει πολλά έργα με τη SEVE KOSHIPA & KOSIC διερευνώντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες στη ναυπηγική βιομηχανία.
Η Hemexpo έχει επίσης υπογράψει επιχειρηματικές συμφωνίες με τα Ιταλικά ναυπηγεία Ficantieri και το Πορτογαλικό ναυτικό.
Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον βοηθώντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις CII EEXI.
Η κα. Πολυχρονοπούλου αναφέρθηκε στους στόχους της Hemexpo για το 2024 που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δραστηριότητες: Ενίσχυση του κύρους της Hemexpo, R&D, εστίαση ως πάροχος εξοικονόμησης ενέργειας, περαιτέρω συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, διερεύνηση ευκαιριών χρηματοδότησης, διοργάνωση εργαστηρίων με τη Martecma για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, εντείνοντας τη συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία και στοχεύοντας στην ίδρυση της Ακαδημίας Hemexpo που θα παρέχει κίνητρα σε νέους επαγγελματίες να εργαστούν στις εταιρείες της Hemexpo.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Cpt Παναγιώτης Τσάκος και ο κ. Σίμος Παλιός συνεχάρησαν τα μέλη της Hemexpo για τα επιτεύγματά τους, τη φανταστική δουλειά και τις σωστές συνεργασίες που αντικατοπτρίζουν το καινοτόμο πνεύμα και τις εξαιρετικές δυνατότητες των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share