Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
05/10, 10:10

ABS Investments & Strategy στην Ελλάδα

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία η ABS Hellenic έχει χτίσει τη φήμη του κορυφαίου νηογνώμονα στην Ελλάδα. Το γραφείο της ABS στον Πειραιά έχει ιστορικό επιτυχίας για περισσότερα από τρία τέταρτα του αιώνα μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα και συνεχούς εξέλιξης.
Για να αναδείξουν τις τελευταίες εξελίξεις του ABS, τα ανώτερα στελέχη του ελληνικού γραφείου διοργάνωσαν εκδήλωση για τα ναυτιλιακά media που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental Athens.
Ο Βασίλειος Κρουστάλλης, ABS Senior Vice President, Global Business Development καλωσόρισε τους καλεσμένους και επεσήμανε ότι η ABS εργάζεται σε διάφορα σχέδια για την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων που οδηγούν στον τομέα της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.
Ο κ. Κρουστάλλης είπε ότι: «Σήμερα ο κλάδος μας θέλει να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας με κινητήριο δύναμη την ελληνική ναυτιλία.  Οι Έλληνες πλοιοκτήτες υποστηρίζουν πρωτοποριακά έργα σε ελληνικά πλοία που παραδίδονται από στελέχη παγκόσμιας κλάσης. 
Η Ελλάδα είναι η καρδιά της μετάβασης της πράσινης ενέργειας του κλάδου μας. Η ABS είναι περήφανη που είναι βασικός συνεργάτης της ελληνικής ναυτιλίας και πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα, πιο βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία».
Ο Ηλίας Καριαμπάς, ABS Vice President, Regional Business Development Greece εστίασε στην 70χρονη παρουσία της ABS στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά και περιέγραψε την αποστολή των διαφόρων τμημάτων της ABS Hellenic,
Δηλαδή Global Sustainability Centre, Performance & Efficiency, Global Ship systems and Technical Επιτροπή.
Ο Σταμάτης Φραδέλος, ABS Vice President Global Sustainability εξήγησε τους στόχους της απαλλαγής από τις εκπομπές ανθρακα έως το 2030-40-50.
Ο Παντελής Σκινίτης, ABS Director Global Sustainability αναφέρθηκε στο μείγμα καυσίμων προς το 2050 και σημείωσε ότι δεν ταιριάζει μια μοναδική λύση σε όλα τα πλοία.
Τέλος, ο Chris Leontopoulos, ABS President Global Ship Systems Centre παρουσίασε το μέλλον της ναυτιλιακής τεχνολογίας και τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα στον ABS με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνικών λύσεων για την ομαλή λειτουργία του πλοίου και την προληπτική συντήρηση. Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε δείπνο μπουφέ στη βεράντα του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη των Αθηνών.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share