Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2022
17/11, 09:11

Σχέδιο Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Υπεγράφη πρόσφατα η Συμφωνία Εξυγίανσης της ONEX για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, τα αρμόδια υπουργεία και τους συλλόγους εργαζόμενων. Η συμφωνία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο Δικαστήριο προς επικύρωση.
Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την συμμετοχή του υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, και εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας.
Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η υποστήριξη προς το Σχέδιο του συνόλου των εργαζομένων, καθώς σε ποσοστό 100% εξέφρασαν την συμπαράταξή τους με τους σχεδιασμούς της ONEX για την αναγέννηση του ναυπηγείου.
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Μετά από κόπους 3 ετών και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα αποτυγχάναμε, έβαλα την υπογραφή μου στο Σχέδιο Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων Ελευσίνας που θα κατατεθεί αύριο στο αρμόδιο Δικαστήριο. 600 θέσεις εργασίας σώθηκαν και η Ναυπηγική μας Βιομηχανία ξεκινά ξανά.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και κυρίως τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση,· τον Διευθυντή του γραφείου μου κ. Γιάννη Θεοδωράτο, τον κ. Σταμάτη Πουλή, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Ντόκο, το Πολεμικό μας Ναυτικό και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, τον Επενδυτή κ. Πάνο Ξενοκώστα της ετσιρίας Onex, την Αμερικανική Κυβέρνηση και την DFC, τον πρώην Πρέσβη κ. Παϊατ και τον νυν κ. Τσούνη, τον Σύριζα που υπερψήφισε το Σχέδιο στην Βουλή, τους τοπικούς Βουλευτές μας κ. Μπούρα, Λιάκο και Κώτσηρα, τον κ. Δήμαρχο Ελευσίνος, τους εργαζόμενους για την υπεύθυνη τους συμπεριφορά όλο αυτό το διάστημα και κυρίως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς την εμπιστοσύνη του οποίου δεν θα τα είχαμε καταφέρει.
Μία νέα σπουδαία εποχή ξεκινά και το 2023 όλη η Ελλάδα θα καμαρώνει για αυτό το Ναυπηγείο".

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share