Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2022
13/10, 09:10

Στον Όμιλο Grimaldi το 67% του ΟΛΗΓ

Ο ιταλικός Όμιλος Grimaldi απέκτησε το 67% μετοχών του ΟΛΗΓ έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000,0 εκατ. ευρώ μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ.
Δεσμευτικές Προσφορές για την απόκτηση του 67% του λιμανιού είχαν υποβάλει εκτός από τον όμιλο Grimaldi η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και ο ΟΛΘ Α.Ε.
Ο επικεφαλής του ομίλου Grimaldi, Emmanuele Grimaldi, μάλιστα, είχε τονίσει ότι το ενδιαφέρον του ομίλου για τα δύο λιμάνια Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας είναι έντονο προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, αφού είναι ο μεγαλύτερός τους πελάτης. Επίσης είχε χαρακτηρίσει ανταγωνιστικούς τους δύο λιμένες και ότι δεν σκοπεύει να αυξήσει τα τέλη.
Σε πρόσφατη συνέντευξη η κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, πρόεδρος του ΟΛΗΓ είχε πει: “Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο 2023-2025 που έχει καταρτίσει η Διοίκηση της Ο.ΛΗΓ. Α.Ε., έχει ενταχθεί η αναβάθμιση των Υπηρεσιών με νέες υποδομές και σε συνδυασμό με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Λιμένα, ο νέος επενδυτής θα μπορέσει να καταγράψει τις ανάγκες και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον”.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share