Κυριακή, Ιούλιος 14, 2024
27/06, 09:06

Η Σαντορίνη αναβαθμίζει την ασφάλεια των λιμένων της: Εφαρμογή μέτρων I.S.P.S.

Ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Θήρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ κ. Γιώργο Νομικό η έναρξη των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τον I.S.P.SCODE.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας εφαρμόζοντας τον κώδικα ασφαλείας I.S.P.S εκτός της τυπικής του συμμόρφωσης με τις διεθνείς και νομικές του υποχρεώσεις αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας.
Παράλληλα με το ΦΕΚ 3262- 10/06/2024 που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ο Υπουργός Ναυτιλίας, αυξάνεται το τέλος ασφαλείας προς τα Λιμενικά και Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη, από 1,00 σε 2,5 ευρώ κατ΄ άτομο. Με αυτήν την απόφαση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, και θα ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα τους.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από το τέλος ασφαλείας είναι ανταποδοτικά και αφορούν αποκλειστικά την συντήρηση και αναβάθμιση του κώδικα I.S.P.S.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share