Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
15/02, 10:02

Εγκαίνια της σύγχρονης Ρομποτικής Πτέρυγας στο Κέντρο Υγείας, Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Κερατέας “Κ.ΠΡΙΦΤΗΣ” από τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, η τελετή των εγκαινίων και η επίσημη έναρξη λειτουργίας της σύγχρονης Ρομποτικής Πτέρυγας στο Κέντρο Υγείας, Αποκατάστασης & Αποθεραπείας «Κ. ΠΡΙΦΤΗΣ» στην Κερατέα.
Πρόσφατα, στο Κέντρο εγκαταστάθηκαν ρομποτικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής αλλά και μια υπερσύγχρονη θεραπευτική πισίνα με το ΚΥΑΑ Κερατέας «Κ. Πρίφτης» να εξελίσσεται σε Πρότυπο Κέντρο Νευρολογικής Αποκατάστασης, μοναδικό στην Ελλάδα. Καθώς είναι το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης που διαθέτει ένα σύνολο ρομποτικών μηχανημάτων τεχνητής νοημοσύνης που αποτελούν έναν πανάκριβο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για άτομα με σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης.
Το πρόγραμμα άρχισε με πολύ σύντομη ομιλία της Φυσιάτρου Κικής Στάθη για την ρομποτική τεχνολογία και τις εξελίξεις που έφεραν στην αποκατάσταση και με σύντομη αναφορά σε περιπτώσεις εφαρμογής τους το τελευταίο εξάμηνο στο Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης.
Ακολούθησε ξενάγηση του Υπουργού με ζωντανές επιδείξεις στα ρομποτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια έγινε ο αγιασμός στο αίθριο του Κέντρου Υγείας και η κοπή της πίτας από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποσχέθηκε και νέες ειδικότητες ιατρών για περαιτέρω ενίσχυση του ΚΥΑΑΚ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο μεγάλος ευεργέτης-δωρητής κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης και η σύντροφός του κα Έλενα Χάρη, ο Βουλευτής Αν. Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.) Κύριλλος Παπακυρίλλου, ο Διευθυντής του ΚΥΑΑΚ Φίλιππο Παπανικολάου, η κα Μιρέλλα Θεοδωροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Α.Ε.Μ.Υ., οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Βασίλης Κοντοζαμάνης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για τη συνδρομή τους στον καινοτόμο εξοπλισμό Ρομποτικής και την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έμψυχο δυναμικό που συμβάλει στην άρτια και απρόσκοπτη λειτουργία του.
Επόμενος στόχος είναι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και με 2η βάρδια!»
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΑΑΚ από τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη που σηματοδότησε το επίσημο άνοιγμα της ρομποτικής πτέρυγας στο ΚΥΑΑΚ “Κ.ΠΡΙΦΤΗΣ”.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share