Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
15/12, 09:12

Η ελληνική πλοιοκτησία εκπροσωπείται δυναμικά στην κατάταξη της Lloyd’s List 2023 για τις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της ναυτιλίας

Η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως ελέγχοντας 4.410 πλοία όλων των κατηγοριών με χωρητικότητα 350m dwt. Αυτό το επίτευγμα εκπροσωπείται δυναμικά στη λίστα της Lloyd’s List 2023 για τις 100 κορυφαίες ναυτιλιακές προσωπικότητες όπου περιλαμβάνονται 14 Έλληνες με πρώτη την Μαρία Αγγελικούση (12η θέση) η οποία συμπλήρωσε δυο χρόνια επικεφαλής του Ομίλου Αγγελικούση μετά τον θάνατο του πατέρα της Γιάννη. Όπως αναφέρει η Lloyds’ List “Έχει ήδη αναδειχθεί ως ισχυρή ηγέτης όσον αφορά τη διατήρηση τόσο της κλίμακας όσο και της φήμης του ομίλου καθώς κατευθύνεται προς ένα πράσινο μέλλον”.
Στην 19η θέση, βρίσκεται ο Γιώργος Προκοπίου, με περισσότερες από 60 παραγγελίες πλοίων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, των δεξαμενόπλοιων και του χύδην ξηρού φορτίου.
Στην 21 η θέση, η Αγγελική Φράγκου με τον διαφοροποιημένο στόλο και τις σημαντικές επενδύσεις στα logistics. Από το 2005 που εξαγόρασε τη Navios, η Αγγελική Φράγκου ήταν πάντα στην κορυφή της ναυτιλίας.
Στην 22η θέση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είναι ο πρώτος Ελληνας που ναυπηγεί πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας και πλοία μεταφοράς CO2.
Είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που ελέγχει έναν “πρωτοποριακό” στόλο με στόχο την πράσινη μετάβαση.
«Συνολικά, τα τελευταία τρία έως τέσσερα χρόνια, έχει επενδύσει σε περίπου 60 νέα πλοία διαφόρων τύπων που έχουν κοινό στόχο τη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα». Η εισηγμένη στο Nasdaq Capital Product Partners μετατρέπεται σε καθαρό μεταφορέα αερίου μέσω εξαγορών ύψους $ 3,1 δις και τη μετονομασία σε Capital New Energy Carriers».
Στην 25η θέση της λίστας βρίσκεται η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, εκπροσωπώντας την μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών το 2022 έχει αναλάβει να αναδείξει το ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. “Ως ΕΕΕ, η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε το μέλλον όχι μόνο της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και της ευρωπαϊκής ναυτιλίας”.
Ο Γιώργος Οικονόμου στην 33η θέση με μεγάλα ναυτιλιακά projects και την ικανότητα να πετυχαίνει μεγαλεπήβολους στόχους.
Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare (37η θέση), στα εμπορευματοκιβώτια συνεχίζοντας να σκέφτεται outside the box.
Ο Πήτερ Λιβανός της GasLog (41η θέση) που εστιάζει όλο και περισσότερο στη ναυτιλία υγροποιημένου φυσικού αερίου και στην πράσινη μετάβαση, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου.
Ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk (42η θέση) είναι ο κορυφαίος παίκτης ξηρού χύδην φορτίου που έχει σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα, σύμφωνα με την Loyd’s List.
Ο Γιώργος Λογοθέτης της Libra (62η θέση) επικεντρώνεται στην ναυτιλία αλλά και την αεροδιαστημική.
Ο Νίκος Τσάκος της ΤΕΝ (73η θέση), έχει δημιουργήσει μια ανθεκτική επιχείρηση στις κρίσεις με δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Σεμίραμις Παληού της Diana Shipping (75η θέση) είναι μια ανερχόμενη ηγέτιδα και πρόεδρος της HELMEPA.
Η Έλπη Πετράκη (77η θέση) είναι πρόεδρος της WISTA International και επιδιώκει την καλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και η Δωροθέα Ιωάννου του American P&I Club (91η θέση) είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής διεθνούς P&I Club.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share