Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
19/01, 10:01

Καπ. Γιώργος Βλάχος: “Η Ελληνική Ναυτιλία πρέπει να επενδύσει στην εκπαίδευση των νέων δοκίμων αξιωματικών Ε.Ν.”

Με αφορμή το ετήσιο συνέδριο του Maritime Economies ο καπ. Γιώργος Βλάχος, υπεύθυνος εκπαίδευσης του Cosmos Nautical Training Centre έκανε έκκληση στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύσουν στην εκπαίδευση των νέων Ελλήνων δοκίμων αξιωματικών ανεξάρτητα από την δυνατότητα επιδότησης των αμοιβών τους.
Είναι ζωτικό θέμα η διατήρηση της ελληνικής ναυτοσύνης καθώς η δημόσια ναυτική εκπαίδευση δεν επαρκεί και η ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να παράγει δόκιμους πλοίαρχους και μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού. Το γεγονός ότι δεν δικαιούνται επιδότηση των αμοιβών τους για τα υποχρεωτικά ταξίδια διάρκειας 12 μηνών δεν θα πρέπει να οδηγεί τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες στη μη ναυτολόγησή τους.
Οι νέοι που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ιδιωτικές σχολές Εμπορικού Ναυτικού με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο πρέπει να αποτελέσουν επένδυση για το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας που θα επιστρέψει εις το πολλαπλάσιο στο άμεσο μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό η σχολή Cosmos Nautical Training Centre που λειτουργεί στην Ελλάδα ως ιδιωτικό ΚΕΣΕΝ επιμορφώνοντας καπετάνιους και μηχανικούς προκειμένου να προαχθούν στον επόμενο βαθμό έχει ιδρύσει εδώ και 5 χρόνια στην Κύπρο ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού την Mediterranean Maritime Academy με εγκαταστάσεις στη Λάρνακα και τη Λεμεσό.
Πέρυσι ίδρυσε παράρτημα στον Πειραιά για 2ετή ακαδημαϊκή εκπαίδευση συν ένα χρόνο υποχρεωτική θαλάσσια υπηρεσία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της STCW για την απόκτηση διπλώματος Υποπλοίαρχου και Β’ Μηχανικού.
Το πιστοποιητικό ικανότητας είναι πιστοποιημένο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παρακολούθηση των κύκλων Υποπλοίαρχου και Β’ Μηχανικού γίνεται στην Ελλάδα στο Cosmos Nautical Training Centre  στον Πειραιά και στην Χίο. Τα προαγωγικά διενεργούνται σε συνεχή τμήματα στην Ελλάδα από το 2014.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share