Τρίτη, Μαϊος 30, 2023
02/03, 10:03

Μάριος Ηλιόπουλος: Ίδρυση Κοινωφελούς Ιδρύματος “Τάκης Ηλιόπουλος” με στόχο την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου

Σε μια συγκινητική εκ βαθέων συνέντευξη προς το ναυτιλιακό τύπο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seajets κ. Μάριος Ηλιόπουλος ανήγγειλε την δημιουργία κοινωφελούς ιδρύματος “Τάκης Ηλιόπουλος” στη μνήμη του πολυαγαπημένου του πατέρα ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 3 μήνες.
Στην ομιλία του ο κ. Ηλιόπουλος είπε τα εξής: “14 Φεβρουαρίου, ημέρα αγάπης αποφάσισα στην μνήμη του πατέρα μου ο οποίος αγαπούσε υπερβολικά το Αιγαίο να ιδρύσω το Κοινωφελές Ίδρυμα “Τάκης Ηλιόπουλος” με στόχο την ευημερία των κατοίκων του Αιγαίου.
Πρόσφατα επίσης επισκέφθηκα την Τουρκία όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμος έχασε τη ζωή του και γι’ αυτό πρέπει να λυπούμαστε στην Ελλάδα για τους γείτονές μας. Στο πλαίσιο αυτό η Seajets συμβάλλει βάζοντας θεμέλιο λίθο στην ειρήνη προσφέροντας €1εκατ για την απάλειψη του πόνου των γειτόνων μας.
Ο πατέρας μου, Τάκης Ηλιόπουλος, γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αγαπούσε τη θάλασσα και πάντα έλεγε ότι εδώ βρίσκεται ο παράδεισος, παρότι ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.
Ο Τάκης Ηλιόπουλος ήταν μέντορας της απλής καθημερινής ζωής. Ήταν επίσης υπομονετικός και είχε πνεύμα νικητή. Μπορούσε να μαγέψει και να πείσει κάθε συνομιλητή του. Είχε αφιερώσει ένα κομμάτι της ζωής του στην μεταφορά επιβατών στο Αιγαίο και χτίσαμε επί 33 χρόνια την Seajets.
Για να μπορούν οι νησιώτες μας να ζουν σε ένα όμορφο περιβάλλον με ασφάλεια και υποστήριξη.
Ο πατέρας μου έλεγε ότι πρέπει να είσαι ταπεινός και σχεδόν ποτέ δεν διαφημίζαμε τις δωρεές μας  όπως τις 12 εντατικές στο νοσοκομείο Γεννηματά. Και αποδείχτηκαν οι πιο τυχερές μονάδες.
Στις φωτιές της Καρπάθου, Ρόδου, Σάμου η Seajets διέθεσε τα πλοία της για την μεταφορά των πυροσβεστικών οχημάτων και στον αθλητισμό μεταφέραμε δωρεάν αθλητικές ομάδες που δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους.
Με αυτές τις σκέψεις δημιουργούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα “Τάκης Ηλιόπουλος” με πρωτοβουλίες δράσης για την θωράκιση της ζωής και του περιβάλλοντος. Θα είναι το άρμα της Seajets για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα των νησιών.
Σε πρώτη φάση θα διατεθούν €2εκατ για πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, περιβάλλον για το οποίο είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς παραλιών και βρισκόμαστε σε συνομιλίες με συλλόγους για το πώς θα υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας.
Η Seajets θα παραμείνει η εταιρεία που προοδεύει με αγάπη, ενδιαφέρον και ανιδιοτέλεια. Με αυτό το ίδρυμα το πνεύμα του πατέρα μου θα βρίσκεται στο Αιγαίο και τα νησιά. Θα ακολουθήσουμε το όραμά του και δεν θα καβαλήσουμε ποτέ το καλάμι. Δεν θα λησμονήσουμε το Αιγαίο”.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι στο ίδρυμα θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο η γυναίκα του Άννα και η κόρη του Δέσποινα. Το έργο του ιδρύματος θα αφορά την ανακύκλωση απορριμμάτων, την τοποθέτηση φορτιστών αυτοκινήτων στα λιμάνια, αγορά ασθενοφόρων, χορήγηση υποτροφιών και άλλων δράσεων σε συνεννόηση πάντοτε με τις τοπικές αρχές και τα σωματεία.
Για την συμμετοχή της οικογένειας Ηλιόπουλου στη μετοχική σύνθεση της MIG ο κ. Ηλιόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, αλλά τόνισε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα φορέσει την πανοπλία του και θα πολεμήσει.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Share