Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
22/12, 10:12

Η WIMA σε αναζήτηση χρηματοδότησης για το ferry boat “Electric Dream”

Στο πλαίσιο της έναρξης της υλοποίησης του project του ferry boat “Electric Dream” και της αναζήτησης χρηματοδότησης τα μέλη της WIMA ενημερώθηκαν από την κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα ενεργειακά θέματα και την πράσινη μετάβαση.
Στην ομιλία της, η κ. Σδούκου  παρουσίασε το σημαντικό έργο που έχει γίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, με την υλοποίηση  ενεργειακών έργων υποδομών, τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων,  τις κυβερνητικές πολιτικές της πράσινης μετάβασης, τα προγράμματα για την ηλεκτροκίνηση, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, το «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή».
Η Κυβέρνηση κινητοποιεί πράσινες επενδύσεις, ύψους 50 δισ. ευρώ, έως το 2030.
Η δυναμικότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ξεπέρασε τα 10 GW και σχεδόν θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2030, αντιπροσωπεύοντας το 80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η πράσινη επανάσταση θα συνοδεύεται από 7 – 8 GW αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και 2,5 GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2030».
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις ΑΠΕ, ευνοεί τις νέες επενδύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων έργων. 
Η κα Σδούκου είπε πως γνωρίζει ότι η WIMA έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη, ενός εμβληματικού πράσινου έργου το «ELECTRIC DREAΜ», το οποίο ενσωματώνει τις νέες τάσεις, τις προοπτικές και προκλήσεις που επιφέρει η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθώς και η αναγκαιότητα για ευθυγράμμιση με τα παγκόσμια ρυθμιστικά πρότυπα (με κυριότερο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα) που θα οδηγήσουν σε μία «Πράσινη Ναυτιλία» και συνεχάρη τα μέλη της WIMA, για το έργο «ELECTRIC DREAΜ».

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share