Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023
15/12, 09:12

“Ημέρα Ελλάδος - Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”

Στo πλαίσιο του 24th Annual Capital Link Invest in Greece Forum “Sustaining Growth & Investment Momentum,” το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν για μια ακόμα χρονιά ειδική εκδήλωση, προς τιμήν της Ελλάδος, την «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» at the New York Stock Exchange - «Ημέρα Ελλάδος - Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την ημέρα αυτή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και στελεχών ναυτιλιακών και άλλων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εκπροσώπων των εταιριών που συμμετέχουν στο the 24th Annual Capital Link Invest in Greece Forum “Sustaining Growth & Investment Momentum,”, που διοργανώνεται την επόμενη ημέρα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. To ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, μια διεθνής συνάντηση κορυφής για την Ελληνική οικονομία και επενδύσεις, διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Χρηματιστήριο Αθηνών και διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.
O κ. John Tuttle, Vice Chairman NYSE & President NYSE Institute του Intercontinental Exchange Inc. (NYSE: ICE) καλωσόρισε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες στο NYSE εταιρείες και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας της Ελλάδος και τόνισε ότι η δέσμευση του NYSE με την Ελληνοαμερικανική διασπορά, τη ναυτιλιακή και επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας και στις εισηγμένες εταιρείες του NYSE, παραμένει ισχυρή.
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Χρηματιστηρίου NYSE, κ. John Tuttle, του Δρ. Νίκου Τσάκου, Founder, President & CEO, TEN Ltd. τού Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννου Κοντόπουλου που έκαναν σύντομες ομιλίες αναφερόμενοι στην ελκυστικότητα της Ελλάδος σαν επιχειρηματικό και επενδυτικό  προορισμό, στην διεθνοποίηση του Ελληνικού επιχειρείν και στην πατροπαράδοτη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής, και παραλληλα ευχαρίστησαν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τη σημαντική αυτή εκδήλωση.
Στη συνέχεια ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο CEO, ATHEX Group κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange πλαισιωμένοι από τον Vice Chairman του NYSE & President του NYSE Institute, Intercontinental Exchange Inc. (NYSE: ICE), κ. John Tuttle, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ κ. Γιάννη Τσακίρη, την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, την Πρόεδρο της Κεφαλαιογοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, και τους εκπροσώπους των εταιριών εισηγμένων στο NYSE, κα. Marina Hadjipateras – Dorian LPG (NYSE: LPG), κ. Steve Demetriou – CEO, Jacobs (NYSE: J), και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director – Capital Link και τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link.
Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.
Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Στo πλαίσιο του 24ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση, προς τιμήν της Ελλάδος, την «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» στο New York Stock Exchange.
O Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνων κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange

Video:  https://forums.capitallink.com/greece/2022/NYSE_Bell.mp4

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share